معایب تارا

بروزرسانی در: پنج شنبه 12 خرداد 01 ساعت 18:30
معایب تارا

سال 1399 ایران خودرو اقدام به معرفی تارا نمود و اولین تولیدات این شرکت در سال 1400 به دست مشتریان رسید. در واقع تارا برخلاف بسیاری از تولیدات دیگر ایران خودرو بر اساس پژو 405 یا 206 شکل نگرفته بود و اساس کار، پژو 301 بود، خودرویی نه چندان آشنا برای ایرانیان که قرار بود در کشورمان مونتاژ شود ولی این پروژه در نهایت در پی خروج یکجانبه امریکا از برجام و اعمال تحریم ها علیه ایران به سرانجام نرسید اما در نهایت ایران خودرو بر اساس 301، اقدام به ارائه خودرویی به نام تارا کرد.

ویدیو معایب تارا در یوتیوب

تارا در دو تیپ دنده ای (کد کلاس ۳۲۲۰۱) و اتوماتیک (کد کلاس ۳۲۳۰۱) به بازار عرضه شده است. هر دو تیپ از موتور TU5P که در واقع نمونه ارتقا یافته موتور TU5 است، بهره می برند. این موتور به سامانه CVVT یا زمان‌بندی مداوم متغیر سوپاپ ها مجهز شده است و طبق اعلام ایران خودرو علاوه بر افزایش توان و گشتاور، کاهش مصرف سوخت را نیز به همراه دارد. البته پژو ۳۰۱ به پیشرانه ۱.۶ لیتری موسوم به EC5 مجهز بود که نسبت به موتور TU5P از توان و گشتاور بیشتر و مصرف سوخت کمتری برخوردار بود، در ابتدا اخباری مبنی بر عرضه تارا با پیشرانه EC5 به گوش می رسید اما در نهایت این اتفاق رخ نداد و موتور TU5P برای تارا در نظر گرفته شد. گیربکس تارا در نمونه دستی از نوع ۵ سرعته و گیربکس نمونه اتوماتیک همان گیربکس ۶ سرعته تیپ ترونیک به کار رفته در دنا پلاس اتوماتیک توربو است. در هر دو نمونه تارا، محور جلو محرک است.

تارا اتوماتیک به تجهیزات ایمنی و رفاهی بیشتری نسبت به مدل دنده ای مجهز شده است. از آن جمله می توان به دو ایربگ جانبی، فرمان و دسته دنده چرم، دوربین دید عقب، رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی، صندلی های برقی- دستی جلو، سنسور نور و باران، ورود بدون کلید، استارت دکمه ای، سانروف و زیرآرنجی اشاره کرد. با توجه به اینکه مدتی از حضور این خودرو در بازار می­گذرد، در این مقاله از سری مقالات مشاوره خرید Z4Car تصمیم گرفتیم به برخی از معایب تارا ایران خودرو و اینکه به چه دلایلی تارا نخریم بپردازیم.

ارگونومی ضعیف

نمای داخلی تارا اتومات

در طراحی داخلی تارا، عملا با کابین ۳۰۱ با چند تغییر کوچک مواجه هستیم. اگرچه در کابین تارا نکات مثبتی هم با توجه به کلاس خودرو دیده می شود اما چند نکته بسیار نامطلوب هم وجود دارد. برای مثال محل قرارگیری کلیدهای بالابر شیشه بسیار نامناسب است. این کلیدها در اطراف جالیوانی و جلوی اهرم تعویض دنده قرار گرفته اند و به خصوص محل کلید بالابر شیشه های سمت راست جای تعجب دارد. به نظر می رسد که بهتر بود از محل معمول روی درب برای تعبیه این کلیدها استفاده می شد.

به طور کلی ارگونومی در کابین تارا تعریفی ندارد و شاید از این حیث بتوان آن را بدترین در بین رقبا دانست. محل قرارگیری کلید فلاشر نیز بسیار عجیب است و به همراه کلید قفل درب ها، در سمت راست ورودی های هوای میانی داشبورد تعبیه شده است که به خصوص در مواقع اضطراری دسترسی خوبی ندارد، احتمالا باید از سرنشین کناری درخواست کنید که فلاشر را روشن کند!

همان طور که اشاره شد، با توجه به اینکه طراحی کابین تارا اساسا طبق طراحی کابین پژو ۳۰۱ می باشد، بخش زیادی از این انتقادات در واقع به ۳۰۱ بر می گردد اما از ایران خودرو این انتظار می رفت با توجه به تغییراتی که در طراحی بیرونی ۳۰۱ اعمال کرده است، حداقل در طراحی داخلی نیز برخی ایرادات طراحی ۳۰۱ را اصلاح نماید که متاسفانه این اتفاق رخ نداده است.

طراحی ظاهر نه چندان عامه پسند

نمای عقب تارا

اگرچه ظاهر یک مقوله سلیقه ای است، به نظر بیشتر افراد تارا خودروی زیبا و متناسبی نیست. به نظر می رسد طراحان، سعی داشته اند نمای این خودرو متفاوت باشد اما این الزاما به معنی زیبا بودن نتیجه نهایی نیست. شاید بتوان گفت بهترین نمای این خودرو در طراحی قسمت جلو خود را نشان می دهد و طراحی قسمت عقب و خصوصا چراغ های عقب نامانوس به نظر می رسد. حتی ریزه کاری هایی می توانست نتیجه را بهتر نماید ولی متاسفانه ایران خودرو اهمیتی به این موارد نداده است و البته شاید با وجود انحصار موجود در بازار نیازی هم به آن احساس نمی کند، برای مثال استفاده از نمای مشکی رنگ روی دربها در محل ستون وسط می توانست به ظاهر خودرو کمک کند. این مورد البته در مدل های جدیدتر پژو ۲۰۶ هم حذف شده بود.

پیشرانه ضعیف

پیشرانه تارا

تارا از موتور TU5P که در واقع همان موتور اصلاح شده TU5 است بهره می برد. این موتور ۱.۶ لیتری ۱۶ سوپاپ تارا، قادر به تولید ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۴۴ نیوتن متر گشتاور است. اگر وضعیت تارا را با بسیاری از خودروهای همرده بسنجیم وضعیت چندان بد هم نیست اما باید توجه داشت که دناپلاس توربو اتوماتیک با قیمتی ارزان تر از موتوری با حداکثر قدرت ۱۵۰ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر استفاده می کند که به لحاظ عملکردی نسبت به تارا کاملا برتری دارد. در زمینه شتاب هم این برتری برای دناپلاس توربو اتوماتیک حفظ می شود و با شتاب ۰-۱۰۰ رسمی ۱۰.۵ ثانیه گوی سبقت را از تارای اتوماتیک با شتاب رسمی ۱۳ ثانیه می رباید. البته دردسرهای کمتر موتور تنفس طبیعی تارا و حساسیت کمتر آن برگ برنده ای برای تارا محسوب می شود.

قیمت بالا

قیمت بالای خودرو در کشورمان به این خودرو محدود نمی شود. تارا امکانات ایمنی نسبتا خوبی را ارائه می کند اما قیمت آن در خردادماه ۱۴۰۱ در حدود ۶۰۰ میلیون تومان است که اصلا عدد کمی نیست. از مهمترین رقبای تارا اتوماتیک می توان به دنا پلاس توربو اتوماتیک با قیمتی در حدود ۵۰۰ میلیون تومان اشاره کرد. طبق شنیده ها، قرار است شاهین به عنوان یکی دیگر از رقبای تارا، با گیربکس اتوماتیک هم به بازار عرضه شود که نوع گیربکس، تجهیزات احتمالی بیشتر نسبت به نمونه دستی و قیمت آن هنوز مشخص نیست. درست است که در برخی از موارد به خصوص تجهیزات ایمنی تارا دست برتر را دارد اما اختلاف قیمت با رقبا نیز کاملا قابل توجه است. از سوی دیگر خودروهای وارداتی کارکرده زیادی نیز در این محدوده قیمت به چشم می خورند که چه از نظر فنی و چه از نظر تجهیزات ایمنی و رفاهی کاملا نسبت به تارا برتری دارند و شاید ارزش خرید بیشتری داشته باشند.

کلام آخر

تارا در مجموع امکانات رفاهی و ایمنی نسبتا خوبی را ارائه می­کند اما بزرگترین ایراد آن را می توان در طراحی و ارگونومی دانست، همچنین برچسب قیمتی تارا انتظار از این خودرو را از نظر عملکرد فنی بالا می برد در حالی که این انتظار برآورده نمی شود. تارا قیمت بالایی دارد و اگرچه نسبت به رقبا نکات مثبتی دارد، نمی توان از این قیمت به راحتی چشم پوشید، حتی اگر به سدان های کره ای دست دوم این محدوده قیمتی نیم نگاهی داشته باشید گزینه های جذاب تری را خواهید یافت.

تارا

مزایا تارا اتومات

قیمت خودروی K132 چقدر خواهد بود؟

نگاهی به خودروی جدید شرکت ایران خودرو / K132 را بیشتر بشناسید

تولید آزمایشی K132 در شهریور ماه

خودروی K132 باعث غرور ملی است

پیش بینی قیمت خودرو K132

خودرو K132 ثمره همکاری شرکت‌های دانش بنیان و قطعه سازان برتر داخلی است

شرایط فروش تارا اتوماتیک ایران خودرو/ مهر ۱۴۰۲

پیش بینی قیمت محصول جدید ایران خودرو

ثبت نام ۶۰ هزار نفر برای خرید K132

محصول جدید ایران خودرو را بیشتر بشناسید

محصول جدید ایران‌ خودرو مطابق سلیقه مصرف‌کنندگان طراحی شده است

جزئیات بیشتر درباره خودروی K132

نام محصول جدید ایران ‌خودرو اعلام شد

خودرو جدید تارا رونمایی شد

محصول جدید ایران خودرو «تارا» را بیشتر بشناسید

داخلی سازی و طراحی شبکه برق و الکترونیک تارا

ویژگی‌های خودروی تارا دو مدل دستی و اتوماتیک

محصول جدید ایران ‌خودرو تارا را بیشتر بشناسید

تارا به راحتی قابلیت صادرات را خواهد داشت

موتور تارا در مدار تولید

قیمت تارا

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

68 دیدگاه ها برای "معایب تارا"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
پیمان
مهمان

تارا موتورش تنفس طبیعیه دنا شاتون بخرید که بعد یکسال هم توربو خراب بشه وهم شاتون بزنه

حمید
مهمان

تارا بخرید
والا خوب جواب میده ب چرت و پرتها گوش ندید من دارم

محمد
مهمان

اقایی که سنگ تارا رو به سینه میزنی فقط بدون همچین ایرادات فنی غیر قابل تحمل و گذشته و ماشینی که بیسش بی کیفیت و چینیه مفت سگم نمی ارزه بخاطر امثال شما که ماها تو صف تارا واسادین هیچ وقت مشکل کیفی خودروهای تولید داخل حل نمیشه هیچ وقت حالا اگه یموقع از حرفام ناراحت شدی کلید کنترل پایداریه تارا رو بزن تا چپه نشی
جلو ضرر و هر وقت بگطری سوده درضمن دوتا از همکارام تارا داشتن و هردوتاشون بخاطر ایرادات فنی فروختن

محمد
مهمان
مشکلات فنی خودروی تارا تارا از نظر ابعاد فنی بی‌ایراد نیست. بخش موتور و انتقال قدرت آن مشکلاتی دارد. مثلا چه مشکلاتی؟ گیربکس ایراداتی دارد. در حالت موتور روشن و توقف خودرو، جارفتن دنده به‌آسانی صورت نمی‌گیرد. به‌طور کلی هم کیفیت گیربکس‌های استفاده‌شده در تارا چندان مطلوب نیست. حتما بخوانید: علائم خرابی گیربکس؛ ۱۱ نشانه وجود اختلال در گیربکس این تنها ایراد بخش انتقال قدرت تارا نیست. تجهیزاتی نظیر باتری هم بی‌عیب عمل نمی‌کنند. در برخی از تاراهای تولیدی ایران‌خودرو، شاهد محصولاتی هستیم که باتری‌شان معیوب است. در قسمت پیشرانه یا همان موتور خودرو هم به‌واسطه کاهش فشار روغن، یاتاقان‌های… بیشتر
مارال
مهمان

سلام دوستان عزیز
میشه لطفا کسانی که تجربه دارن به دور از تعصب بگین بین ۲۰۷ دنده ای پانوراما و تارا دنده ای کدوم یکی بهتره؟
واسم طراحی و زیبایی خیلی ملاک نیست بیشتر از لحاظ فنی؛آپشن هایی که دارن و اینکه صدای موتور ناجور نباشه و توی کابین نیاد و این چیزا مهمه و در آخر طراحی و زیبایی
ممنون میشم راهنمایی ‌کنید

Alireza
مهمان

تارا

علیرضا
مهمان
تنها مزیت تارا اتاق و کم صدا بودنشه و گرنه در همه حالت های دیگه دناتوربو اتومات بهتره تارا اتومات بسیار کم توان هست اولش ذوق شوق دارید متوجه نمیشید بعدش خسته تون میکنه وقتی یه تیبا تو سربالای جزیی اومد جاتون گذاشت دنا توربو رو شما اگه روغن عالی و به موقع و بنزین سوپر یا معمولی با مکمل اکتان بریزی مرگ نداره چون طراحی کاملا بروز و جدیدی داره و در دور بالا حتی تا کات آف سازگاره و مشکلی نداره اونا که دم از شاتون یا یاتاقان میزنن ازون دسته هایی هستند که فقط بلدن استارت بزنن… بیشتر
محمود
مهمان

سلام به نظر من شاهین از این سرتره توسربالایی ها کمتر ماشینی به گرد پاش میرسه ،طراحی ظاهریشم از تارا هم بروزتره هم شیکتر اپشناشم از مدل دنده ایش زیادتره

امیر
مهمان

نمیدونم چرا ب چراغ های عقب تارا گیر دادین ب نظر من خیلی خاص و زیباست …

محمد1
مهمان
دوستان تجربه من از مگان اتومات وتارا اتومات –من قبلا مگان تومات داشتم فروختم تارا اتومات ثبت نام کردم بعد که اومد تصمیم داشتم بفروشم ولی پس از سوار شدن دیدم واقعا کمتر از مگان نیست بدنه ایمن -سنسنور نور وباران -فرمان برقی -سیستم شیشه اتو فیکس-۴ ایربگ -کروز کنترل وسیستم لیمیتد هم داشت که این چند مورد مثل مگان بود که داشتم ولی تارا سیستم کنترل پایداری و سیستم کنترل در سربالایی داره که مگان نداشت در در آخر اازش راضی هستم سر وصدا داخل اتاق اصلا نداره و خیلی کمتر از مگان هست شتابش هم از مگان بیشتر… بیشتر
یوسف
مهمان

دوست عزیز درسته موتور تارا شاید کم صداست ولی گشتاور شاهین بالاتره و اینکه ایمنی فوق العاده شاهین و رخ زیبایش که کمتر از هیوندای و برندهای دیگه نیست واقعا می ارزه به کل ایرانخودرو و آپشنهای کاملش واتاق فوقالعده جادار وراحت و قرار گیری جای مناسب فلاشر و بالابر و …در شاهین عالیست عالی

مسعود
مهمان

خود سایپا دست به دامن ایرانخودرو شده واسه خرید موتور تی یو فایو که بذاره رو شاهین ، بعد شما سنگ سایپا رو به سینه میزنی !!!

مهران
مهمان

نه این ک ایرانخودرو خودش این موتورو طراحی کرده!!!
کیفیت مونتاژ ایرانخودرو افتضاحه

جمشید
مهمان

یعنی موتور ارتقا یافته پراید که روی شاهینه خوبه…؟؟؟

Amirk1
مهمان

دور موتور بالاتر و موتور ضعیف باعث استهلاک بالای موتور خواهد شد

محمود
مهمان

تارا خودرویی با موتور قدیمی که سالهاست با آن آشنا هستید و اینک با اتاقی به شدت زشت و نامتناسب با مبلغی بالاتر!!! تقدیم شما می گردد. بشتابید…. حداقل سایپا با ارایه خودروی شاهین اتاقی نسبتا به روز با امکانات خوب را روانه بازار کرده که احساس جدیدی به راننده القا می کند. بازم به سایپا …

مهدی
مهمان

اگه اتاق میخواهید خوب یه سوئیت وی آی پی بگیرید خلاص. از شاهین بهتره. کافی آرم سایپا روش ببینی ظاهر قشنگش یادت میره

پوری
مهمان

حتما ماشین شاهین داری که ازش تعریف میکنی درکل ماشینای سایپا به پای ماشینای ایران خودرو نمیرسن البته از سال ۹۶ به بعد

مجتبی
مهمان

در خط آخر نوشتید سدان های دست دوم کره ای مزایای بیشتری داره در این رنج قیمت، میشه یکی دو تاازین سدان هایی که با ۶۰۰ تومن میشهخرید رو مهرفی کنید یا کسی معرفی کنه