فونیکس تیگو ۸ کلاسیک

بروزرسانی در: سه شنبه 24 بهمن 02 ساعت 15:35
فونیکس تیگو 8 کلاسیک

بررسی فونیکس تیگو ۸ کلاسیک

چری شرکتی نسبتا جدید در صنعت خودروسازی است که تاسیسش به سال ۱۹۹۷ میلادی بازمی گردد. اولین مدل چری در ایران در واقع مدل QQ3 یا همان MVM110 است که توسط مدیران خودرو در اواسط دهه ۸۰ شمسی به بازار عرضه شد. اولین خودروی این شرکت که با نام چری در ایران عرضه شد مدل A15 بود، مدلی ناموفق در بازار که مدتی توسط شرکت سناباد خودرو در داخل کشور تولید شد. بیشتر ایرانیان چری را با مدل تیگو ۵ می شناسند. در سال های اخیر می توان چری را برندی موفق در بازار ایران به حساب آورد که بخش زیادی از این موفقیت به ارائه خودروهایی با ظاهر عامه پسند، ارائه تجهیزات نسبتا مناسب و البته عدم حضور برندهای مطرح جهانی باز می گردد.

تیگو تلاش هایی برای حضور در بازارهای آمریکای شمالی و اروپا نیز داشته است که این تلاش ها علیرغم بازارهای آمریکایی، در اروپا بی نتیجه نبوده است. در سال ۱۴۰۰ چری تیگو ۸ یا به عبارتی دیگر فونیکس تیگو ۸ به عنوان یک کراس اور ۷ نفره از سوی مدیران خودرو در ایران عرضه شد. این خودرو در دو تیپ کلاسیک و پرو ارائه شده است که در مشخصات فنی، کابین و تجهیزات با یکدیگر متفاوت هستند و تیپ کلاسیک در واقع نمونه پایه تیگو ۸ به حساب می آید. به نظر می رسد عرضه تیگو ۸ با برند فونیکس قدم گذاشتن در راهی باشد که شرکت هایی مانند هوندا، تویوتا، نیسان و هیوندای قبلا تجربه کرده اند اما باید یادآور شد که قبل از این اقدام این شرکت ها به خوبی خود را در بازار شناسانده بودند و دست کم در میان خودروهای ارزان قیمت و اقتصادی عملکرد مناسبی داشته اند. با وجود اینکه پیشرفت سریع چین در صنعت خودروسازی قابل کتمان نیست و به نظر می رسد در آینده ای نه چندان دور خودروسازان چینی به رقیب مهمی برای برندهای مطرح و حتی سطح بالای بازار بدل شوند، شاید بتوان گفت برندسازی لوکس برای چری قدری زود و بلندپروازانه باشد.

در این مقاله تصمیم داریم به بررسی تیگو ۸ کلاسیک بپردازیم که سعی دارد چهره جدیدی از خودروهای چینی را در ایران به نمایش بگذارد.

نمای ظاهری

معمولا خودروسازان مطرح و با سابقه در طراحی خودرو به هویت برند اهمیت می دهند و از اصولی پیروی می کنند که بدون توجه به آرم خودرو بتوان تشخیص داد یک محصول ساخت شرکت خاصی است. البته هستند خودروسازان بزرگی که به این امر توجهی ندارند. به نظر می رسد چری سعی دارد در محصولات جدید به نوعی چنین هویتی را در طراحی داشته باشد.

در جلوی خودرو با جلوپنجره بزرگی روبرو هستیم، چراغ های بزرگ افقی و سپر با خطوط هماهنگ در کنار ورودی های هوا در دو طرف که مه شکن های جلو را در خود جای داده است نمای قدرتمندی را ایجاد کرده است. کاپوت در دو طرف کمی بالا آمده که به خصوص از کابین خودرو به شکل زیبایی دیده می شود.

در نمای جانبی با خطوط نسبتا ملایمی مواجه هستیم، فرم کلی بدنه نیز از کنار کاملا متناسب به نظر می رسد و کاپوت کشیده به جذابیت ظاهری خودرو افزوده است. نمای عقب تیگو ۸ کاملا ساده اما هماهنگ است، محل پلاک خودرو کمی بزرگ تر از مقدار مورد نیاز است و چراغ های عقب به صورت افقی طراحی شده اند.

در مجموع باید طراحی تیگو ۸ را کاملا قابل قبول دانست و این خودرو می تواند پیشرفت چری در طراحی ظاهری را تایید کند.

کابین و امکانات رفاهی

کابین تیگو ۸ کلاسیک با تیگو ۸ پرو بسیار متفاوت است و باید گفت با دو کابین کاملا متفاوت روبرو هستیم، در واقع این مقدار از تفاوت باید مربوط به دو نسل متفاوت باشد و نه دو تیپ از یک خودرو. کابین تیگو ۸ کلاسیک در واقع همان کابین تیگو ۷ پرو است که با تغییرات اندکی ارائه شده است. قسمت میانی جلو داشبورد بسیار خلوت است و دریچه های هوا را در خود جای داده است، در قسمت بالای دریچه های هوا صفحه نمایشگر لمسی قرار گرفته است و زیر دریچه ها چند کلید تعبیه شده است و در ادامه صفحه لمسی مربوط به سیستم تهویه با دو کنترلگر دایره ای شکل قرار گرفته اند. در کنسول میانی دسته دنده، کلید ترمز پارک برقی و چند کلید دیگر به همراه دو جالیوانی به هم چسبیده و زیرآرنجی با محفظه داخلی درنظر گرفته شده است. جلو داشبورد خودرو چندان زیبا نیست اما ایرادی هم نمی توان به آن وارد دانست، صندلی های چرمی دربرگیرندگی مناسبی دارند و کیفیت داخلی فراتر از انتظارات از یک خودروی چینی است. اگر از ۲ سرنشین ردیف سوم صرفنظر کنید فضا برای سایر سرنشینان کافی است، البته این نکته را باید درنظر داشت که در اکثر کراس اورهای ۷ نفره بازار فضای درنظر گرفته شده برای سرنشینان ردیف سوم ایده آل نیست.

همانطور که اشاره شد، تیگو ۸ کلاسیک در واقع تیپ پایه این خودرو محسوب می شود و از نظر امکانات رفاهی نمی توان از آن انتظاراتی در حد تیگو ۸ پرو داشت اما تیپ کلاسیک هم در این زمینه چندان دست خالی نیست. از جمله امکانات این خودرو می توان به دو حالت رانندگی، صفحه نمایش ۱۰.۲۵ اینچی، سنسور جلو و عقب، دوربین ۳۶۰ درجه، سقف پانوراما، سنسورهای نور و باران، ترمز پارک برقی مجهز به سیستم اتوهلد، سامانه کنترل حرکت در شیب، کروز کنترل، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با امکان تنظیم مجزا برای سرنشین کناری و دریچه جداگانه برای سرنشینان پشتی، استارت دکمه‌ای، سیستم کنترل فشار باد تایرها، فرمان برقی، شارژر بی سیم، صندلی‌های برقی جلو مجهز به گرمکن، آینه‌های جانبی برقی با گرمکن، چراغ‌های LEDو دیلایت اشاره کرد.

بررسی مشخصات فنی

تیگو ۸ کلاسیک از یک موتور ۴ سیلندر۲ لیتری توربو استفاده می کند که قادر است به توان تولیدی ۱۷۰ اسب بخار در ۵۵۰۰ دور و حداکثر گشتاور ۲۵۰ نیوتن متر بین دورهای ۲۰۰۰ تا ۴۵۰۰ دست یابد. نیروی موتور به وسیله گیربکس اتوماتیک CVT با شبیه سازی ۹ سرعته به چرخ­های جلو منتقل می­شود. مصرف سوخت این خودرو نیز در حدود ۸.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر به صورت ترکیبی تخمین زده شده است. شتاب ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر این خودرو هم در حدود ۱۰ ثانیه برآورد می شود. رانندگی با تیگو ۸ کلاسیک با توجه به کلاس خودرو قابل توجه است. عملکرد موتور بسیار خوب است، جعبه دنده نیز اگرچه از نوع CVT است هماهنگی مناسبی با موتور دارد اما طبیعتا نباید انتظاری در حد یک گیربکس دوکلاچه از آن داشته باشید. فنربندی خودرو نرم است و هندلینگ با توجه به کلاس خودرو وضعیت مناسبی دارد.

یکی دیگر از تفاوت های اساسی تیپ کلاسیک و پرو به موتور و گیربکس مربوط می شود. تیپ پرو از موتور ۱.۶ لیتری توربو با تکنولوژی TGDI و با توان و گشتاور به ترتیب ۱۹۷ اسب بخار و ۲۹۰ نیوتن متر سود می برد، در عین حال به جای گیربکس CVT، یک گیربکس اتوماتیک ۷ سرعته دوکلاچه وظیفه انتقال نیرو به محور جلو را بر عهده دارد. همچنین شتاب ۰ تا ۱۰۰ برابر با ۸.۹ ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی ۶.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر برای این خودرو عنوان شده است که نسبت به تیگو ۸ کلاسیک برتری قابل توجهی دارد.

مشخصات فونیکس تیگو ۸ کلاسیک

نمای ظاهری

معمولا خودروسازان مطرح و با سابقه در طراحی خودرو به هویت برند اهمیت می دهند و از اصولی پیروی می کنند که بدون توجه به آرم خودرو بتوان تشخیص داد یک محصول ساخت شرکت خاصی است. البته هستند خودروسازان بزرگی که به این امر توجهی ندارند. به نظر می رسد چری سعی دارد در محصولات جدید به نوعی چنین هویتی را در طراحی داشته باشد.

در جلوی خودرو با جلوپنجره بزرگی روبرو هستیم، چراغ های بزرگ افقی و سپر با خطوط هماهنگ در کنار ورودی های هوا در دو طرف که مه شکن های جلو را در خود جای داده است نمای قدرتمندی را ایجاد کرده است. کاپوت در دو طرف کمی بالا آمده که به خصوص از کابین خودرو به شکل زیبایی دیده می شود.

در نمای جانبی با خطوط نسبتا ملایمی مواجه هستیم، فرم کلی بدنه نیز از کنار کاملا متناسب به نظر می رسد و کاپوت کشیده به جذابیت ظاهری خودرو افزوده است. نمای عقب تیگو 8 کاملا ساده اما هماهنگ است، محل پلاک خودرو کمی بزرگ تر از مقدار مورد نیاز است و چراغ های عقب به صورت افقی طراحی شده اند.

در مجموع باید طراحی تیگو 8 را کاملا قابل قبول دانست و این خودرو می تواند پیشرفت چری در طراحی ظاهری را تایید کند.

کابین و امکانات رفاهی

کابین تیگو 8 کلاسیک با تیگو 8 پرو بسیار متفاوت است و باید گفت با دو کابین کاملا متفاوت روبرو هستیم، در واقع این مقدار از تفاوت باید مربوط به دو نسل متفاوت باشد و نه دو تیپ از یک خودرو. کابین تیگو 8 کلاسیک در واقع همان کابین تیگو 7 پرو است که با تغییرات اندکی ارائه شده است. قسمت میانی جلو داشبورد بسیار خلوت است و دریچه های هوا را در خود جای داده است، در قسمت بالای دریچه های هوا صفحه نمایشگر لمسی قرار گرفته است و زیر دریچه ها چند کلید تعبیه شده است و در ادامه صفحه لمسی مربوط به سیستم تهویه با دو کنترلگر دایره ای شکل قرار گرفته اند. در کنسول میانی دسته دنده، کلید ترمز پارک برقی و چند کلید دیگر به همراه دو جالیوانی به هم چسبیده و زیرآرنجی با محفظه داخلی درنظر گرفته شده است. جلو داشبورد خودرو چندان زیبا نیست اما ایرادی هم نمی توان به آن وارد دانست، صندلی های چرمی دربرگیرندگی مناسبی دارند و کیفیت داخلی فراتر از انتظارات از یک خودروی چینی است. اگر از 2 سرنشین ردیف سوم صرفنظر کنید فضا برای سایر سرنشینان کافی است، البته این نکته را باید درنظر داشت که در اکثر کراس اورهای 7 نفره بازار فضای درنظر گرفته شده برای سرنشینان ردیف سوم ایده آل نیست.

همانطور که اشاره شد، تیگو 8 کلاسیک در واقع تیپ پایه این خودرو محسوب می شود و از نظر امکانات رفاهی نمی توان از آن انتظاراتی در حد تیگو 8 پرو داشت اما تیپ کلاسیک هم در این زمینه چندان دست خالی نیست. از جمله امکانات این خودرو می توان به دو حالت رانندگی، صفحه نمایش 10.25 اینچی، سنسور جلو و عقب، دوربین 360 درجه، سقف پانوراما، سنسورهای نور و باران، ترمز پارک برقی مجهز به سیستم اتوهلد، سامانه کنترل حرکت در شیب، کروز کنترل، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک با امکان تنظیم مجزا برای سرنشین کناری و دریچه جداگانه برای سرنشینان پشتی، استارت دکمه‌ای، سیستم کنترل فشار باد تایرها، فرمان برقی، شارژر بی سیم، صندلی‌های برقی جلو مجهز به گرمکن، آینه‌های جانبی برقی با گرمکن، چراغ‌های LEDو دیلایت اشاره کرد.

بررسی مشخصات فنی

تیگو 8 کلاسیک از یک موتور 4 سیلندر2 لیتری توربو استفاده می کند که قادر است به توان تولیدی 170 اسب بخار در 5500 دور و حداکثر گشتاور 250 نیوتن متر بین دورهای 2000 تا 4500 دست یابد. نیروی موتور به وسیله گیربکس اتوماتیک CVT با شبیه سازی 9 سرعته به چرخ­های جلو منتقل می­شود. مصرف سوخت این خودرو نیز در حدود 8.2 لیتر در هر 100 کیلومتر به صورت ترکیبی تخمین زده شده است. شتاب 0 تا 100 کیلومتر این خودرو هم در حدود 10 ثانیه برآورد می شود. رانندگی با تیگو 8 کلاسیک با توجه به کلاس خودرو قابل توجه است. عملکرد موتور بسیار خوب است، جعبه دنده نیز اگرچه از نوع CVT است هماهنگی مناسبی با موتور دارد اما طبیعتا نباید انتظاری در حد یک گیربکس دوکلاچه از آن داشته باشید. فنربندی خودرو نرم است و هندلینگ با توجه به کلاس خودرو وضعیت مناسبی دارد.

یکی دیگر از تفاوت های اساسی تیپ کلاسیک و پرو به موتور و گیربکس مربوط می شود. تیپ پرو از موتور 1.6 لیتری توربو با تکنولوژی TGDI و با توان و گشتاور به ترتیب 197 اسب بخار و 290 نیوتن متر سود می برد، در عین حال به جای گیربکس CVT، یک گیربکس اتوماتیک 7 سرعته دوکلاچه وظیفه انتقال نیرو به محور جلو را بر عهده دارد. همچنین شتاب 0 تا 100 برابر با 8.9 ثانیه و مصرف سوخت ترکیبی 6.8 لیتر در هر 100 کیلومتر برای این خودرو عنوان شده است که نسبت به تیگو 8 کلاسیک برتری قابل توجهی دارد.

امنيت فونیکس تیگو ۸ کلاسیک

تیگو 8 کلاسیک 5 ستاره ایمنی cncap راکسب کرده است. از جمله تجهیزات ایمنی این خودرو می توان به 6 کیسه هوا، ترمز ABS، EBD، سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش اشاره کرد. از دیگر تفاوت های تیگو 8 کلاسیک و تیگو 8 پرو تجهیزات ایمنی آنهاست. در واقع تیپ پرو به تجهیزات فعال نظیر کروز کنترل تطبیقی، سیستم هشدار نقاط کور، سیستم کنترل هوشمند نور بالا، سیستم هشدار برخورد از جلو، سیستم نگهدارنده خودرو بین خطوط، سیستم هشدار خروج از خط و سیستم تشخیص علائم رانندگی مجهز است که تیگو 8 کلاسیک از آنها بی بهره است.

ارزش خريد فونیکس تیگو ۸ کلاسیک

باید اذعان کرد که پیشرفت خودروسازان چینی کاملا محسوس است و احتمالا در آینده ای نه چندان دور خودروسازان چینی به رقیب بسیار مهمی برای خودروسازان ژاپنی و آلمانی تبدیل می شوند اما خودروهای چینی به لحاظ قابلیت اطمینان و کیفیت هنوز خود را ثابت نکرده اند، در مورد تیگو 8 کلاسیک هم اگرچه با خودروی خوبی طرف هستیم اما زمان مشخص می کند که کیفیت این خودرو در چه وضعی قرار دارد. از طرف دیگر قیمت تیگو 8 کلاسیک در تیرماه 1401 بیش از 1400 میلیون تومان است که عدد کمی نیست، این در حالیست که با این بودجه می توان کراس اورهایی مانند کیا اسپرتیج یا هیوندای سانتافه 2014 دو دیفرانسیل را در بازار یافت. بیشتر افرادی که تیگو 8 کلاسیک را به جای گزینه های دست دوم بازار می خرند، ترجیح می دهند با این بودجه یک خودرو با آپشن های نسبتا مناسب صفر داشته باشند و دردسرهای احتمالی یک خودروی کارکرده را نمی پذیرند ولی به ناچار ریسک کیفیت پایین یک خودروی چینی جدید که هنوز امتحان خود را پس نداده قبول کرده اند.

در واقع مزیت مهم خودروهای چینی در جهان به قیمت آن ها بر می گردد، این در حالیست که با شرایط خاص بازار خودروی کشورمان، خودروهایی نظیر تیگو 8 خودروی قشر متوسط نیست، از سوی دیگر این خودروها عملا رقیب صفر کیلومتری در بازار ندارند و خودروهای برندهای مطرح جهانی در کشورمان حاضر نیستند.

10
0 6

رقبای فونیکس تیگو ۸ کلاسیک

در بازار داخلی می­توان گفت مهمترین رقیب این خودرو فیدلیتی 7 نفره است. به جز گیربکس، تیگو 8 کلاسیک نسبت به فیدلیتی برتری های فنی و عملکردی بیشتری دارد و البته گرانتر است، در میان خودروهای کارکرده بازار نیز گزینه هایی نظیر هیوندای سانتافه، بورگوارد BX7، کیا سورنتو و میتسوبیشی اوتلندر را می توان نام برد که همگی در مدل های کم کارکرد از تیگو 8 کلاسیک گرانتر هستند، البته کیفیت بالاتر، اعتبار برند بیشتر و دو دیفرانسیل بودن این خودروها تا حدی می تواند این قیمت بالاتر را توجیه نماید. به هر حال انتخاب بین خودروهای کارکرده و خودروی صفر به دیدگاه مشتریان در این خصوص بستگی دارد. برخی از مشتریان ترجیح می دهند تیگوی صفر کیلومتر را خریداری کنند و خود را درگیر دردسرهای احتمالی یک خودروی کارکرده نکنند، در مقابل افرادی هستند که کیفیت و اعتبار برند را اولویت خود می دانند و یکی از نمونه های وارداتی دو دیفرانسیل موجود در بازار را انتخاب می کنند.


مشخصات فنی فونیکس تیگو ۸ کلاسیک

نام لاتین خودرو Tiggo 8
کلاس بدنه کراس اوور
سگمنت جهانی D
کشور سازنده چین
سال طراحی 2020
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده مدیران خودرو
گارانتی مدیران خودرو
حجم موتور 1971 سی سی
نوع موتور توربو
محل قرارگیری موتور جلو
محور محرک دیفرانسیل جلو
گیربکس 9 سرعته CVT اتوماتیک
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 16
قدرت 170 اسب بخار در 5500 دور بر دقيقه
گشتاور 250 نيوتن متر در 2000-4500 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 200 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 10 ثانيه
نوع سوخت بنزین
سیستم سوخت رسانی تزریق سوخت مستقیم
طول 4722 میلیمتر
عرض 1860 میلیمتر
ارتفاع 1705 میلیمتر
فاصله محوری 2710 میلیمتر
وزن 1655 کیلوگرم
فاصله زیر خودرو تا زمین 190 میلیمتر
رینگ و لاستیک جلو 235/55R18
رینگ و لاستیک عقب 235/55R18
مصرف سوخت شهری 11.5 لیتر در صد کیلومتر
مصرف سوخت ترکیبی 8.2 لیتر در صد کیلومتر
مصرف سوخت جاده ای 6.3 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک 51 لیتر
سیستم تهویه مطبوع دو کاناله اتوماتیک
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا نمایشگر لمسی 10.2 اینچی + 6 عدد بلندگو
غربیلک فرمان فرمان دی کات
سیستم صندلی های جلو گرمکن صندلی‌ها-تنظیم برقی صندلی راننده به همراه گودی کمر
سیستم روشنایی جلو LED-روزتاب
سیستم روشنایی عقب LED
سنسورهای پیش فعال کنترل فشار باد تایرها-سنسور نور و باران
سیستمهای کمکی راننده سنسورهای هشدار دهنده موانع در عقب و جلو-دوربین 360 درجه-کروزکنترل-کنترل سرعت خودرو در سراشیبی
سیستم آینه ها برقی همراه با گرمکن
سیستهای سقف سانروف پانورامیک
سایر موارد جک برقی صندوق عقب-ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای-نورپردازی داشبورد
کیسه های هوا 6 ایربگ ایمنی
سیستم های ترمز و پایداری سامانه کنترل پایداری و کنترل کشش-ترمز دستی برقی به همراه اتوهولد

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar