پیکاپ زاگرس

بروزرسانی در: سه شنبه 24 بهمن 02 ساعت 15:30
پیکاپ زاگرس

بررسی پیکاپ زاگرس

گروه خودروسازی زامیاد که زیرمجموعه سایپا می باشد چند سالی است با شرکت اتومبیل سازی گوانگ دونگ فودای ملقب به فودای که یک کمپانی چینی است در حال همکاری و تولید خودرو های آن است و اغلب این خودرو ها ظاهر پیکاپ وانت دارند. پیکاپ هایی که خودروسازی زامیاد تا به امروز تولید کرده است عبارتند از کارون، نیسان، پادرا و زاگرس که هر کدام در مدل های مختلفی تولید می شوند. خودرویی که در این مقاله مورد نقد و بررسی قرار می گیرد خودروی پیکاپ زاگرس است که به نام زامیاد زاگرس هم شناخته می شود؛ نام اصلی این خودرو در کارخانه مبدأ، فودای F22 است. تولید این خودرو در کارخانه فودای به ۱۱ سال پیش یعنی سال ۲۰۱۵ بر می گردد که در حقیقت یک خودروی نه چندان جدید محسوب می شود. زامیاد، زاگرس را در اواسط سال ۱۴۰۱ در نمایشگاه معرفی کرد و در اواخر سال ۱۴۰۱ شروع به تولید این خودروی دو کابین کرد. اما با اینکه زاگرس یک پیکاپ با طراحی ۱ دهه قبل است در بازار بسته و محدود ایران که با وانت بار های قدیمی مملوء است، با چهره متفاوتی که دارد یک خودروی جدید و جوان محسوب می شود اما نسبت به پیکاپ های جدید دیگر برند ها اینگونه نیست و بهتر بود فودای یک فیس لیفت از این پیکاپ انجام می داد و با یک چهره ی به روز تر آن را دوباره روانه بازار می کرد. پلتفرم پیکاپ زاگرس با خودرو هایی همچون دایون Y5 ایلیاموتور، کلوت مکث موتور، دانگ فنگ P16 و پیکاپ دایون یکسان است. جالب است بدانید پیکاپ زاگرس به نوعی نسخه ضعیف تر و ارزان‌تر کلوت مکث موتور دنده‌دستی می‌باشد.

فودای F22 در بازار های جهانی دارای موتور های مختلفی بوده بعنوان مثال یک موتور توربو دیزل ۱.۹ لیتری با ۱۳۶ اسب بخار قدرت و ۳۰۰ نیوتن متر گشتاور و یک گیربکس ۵ سرعته یا یک موتور توربو دیزل ۱.۹ لیتری دیگر، که قادر به تولید توانی به مقدار ۱۵۰ اسب بخار و گشتاوری به میزان ۳۵۰ نیوتن متر است. اما یک موتور دیگر نیز بر روی این خودرو گذاشته شده است که در بازار کشور خودمان نیز استفاده می شود که در ادامه به نقد و بررسی آن میپردازیم، با Z4Car همراه باشید.

پیکاپ زاگرس دارای پیشرانه حدودا ۲.۴ لیتری ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپه بنزینی تحت لیسانس میتسوبیشی و یک گیربکس ۵ سرعته دستی است. این پیشرانه قدرتی به میزان ۱۳۶ اسب بخار و گشتاوری به میزان ۲۰۰ نیوتن متر تولید می کند که شتاب صفر تا صد نه چندان مناسب ۱۷ ثانیه ای را برای این خودرو به ارمغان می آورد و مصرف سوخت ترکیبی این پیشرانه ۱۰.۴ لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است. این پیشرانه برای زاگرس که وزنی در حدود ۱۸۳۰ کیلوگرم و طولی معادل ۵.۳ متر دارد کمی ضعیف و پر مصرف محسوب می شود و در حقیقت از راندمان پایینی برخوردار است. این خودرو دارای دو دیفرانسیل است که دارای مزایا و معایبی هست؛ از مزایای آن می توان به افزایش پایداری، فرمان پذیری بهتر و کشش بهتر خودرو و از معایب آن می توان به زیاد شدن وزن خودرو، بالا رفتن مصرف سوخت و پیچیدگی بیشتر اشاره کرد؛ در کل مزایای این آپشن از معایب آن بیشتر و مهم تر است و برای یک خودروی پیکاپ مخصوص آفرود کاملا مناسب است. وجود سیستم ESP، ترمز کمکی و سیستم توزیع نیروی ترمز باعث می شود که به ایمنی این خودرو امیدوار شویم اما وجود داشتن فقط دو عدد ایربگ در یک خودروی آفرود، کمی از ایمنی به دور است.

درون کابین این پیکاپ همچون یک خودروی سواری زیباست و حتی نسبت به خیلی از خودرو های سواری تولید داخل همچون سمند، پژو پارس، ۲۰۶ و ... جلوه ی زیبا تری دارد و در کل این تریم مشکی، نقره ای و نارنجی ظاهر جذابی را ارائه می کند. اما این داشبورد و کابین به مدرنی محصولات جدید چینی و کره ای همچون آسنا توربو اتومات، فوتون فیس لیفت، KMC T8 و موسو فیس لیفت نیست و خب نسبت به سال طراحی آن انتظار چندانی از آن نمی رود. با نگاه کردن به کابین می توان متوجه آپشن هایی همچون دکمه های روی فرمان، مانیتور با سایز ۹ اینچ لمسی، ناوبری، دو عدد کیسه هوا، فرمان هیدرولیکی، روکش چرم فرمان، ۸ بلندگو، روکش صندلی چرمی، تنظیم دستی چهار حالته صندلی جلو و آینه بقل برقی شد. از دیگر امکانات این خودرو می توان به سنسور عقب، دوربین عقب، ترمز abs، توزیع کننده نیروی ترمز، مه شکن عقب و جلو و گرم کن آینه بقل اشاره کرد. کابین این خودرو از فضای قابل قبولی برخوردار است و برخلاف بعضی پیکاپ های دیگر مانند KMC T8 دارای فضای مناسبی برای راننده و سرنشین های عقب است. محفظه ی بار هم جادار است و طبق منابع داخلی تا ۷۵۰ کیلوگرم و منابع خارجی از ۱۰۴۱ تا ۱۲۴۳ کیلوگرم توانایی حمل بار دارد که احتمالا منظور منابع خارجی ظرفیت سرنشینان به همراه ظرفیت بار بوده است.

نقاط ضعف این خودرو عبارتند از پیشرانه ضعیف، نداشتن قفل دیفرانسیل، ظاهر قدیمی نسبت به هم رده ها و امکانات رفاهی حداقلی. که البته در این رنج قیمت تنها یک پیکاپ صفر کیلومتر بهتر منتظر ما است که در ادامه به آن می پردازیم. اما نقاط قوت این خودرو عبارتند از سیستم پایداری خودرو، سیستم توزیع نیروی ترمز، ترمز کمکی، دو دیفرانسیل بودن و فضای بزرگ حمل بار و کابین.

نداشتن قفل دیفرانسیل باعث از دست دادن امکاناتی همچون تقسیم نشدن نیروی مساوی به چرخ ها می شود که این امر باعث کاهش کیفیت آفرود خودرو می شود؛ زیرا دیفرانسیل نیرو را به چرخی وارد می کند که راحت تر می چرخد، پس اگر در آفرود یک چرخ معلق باشد نیروی موتور در آن محور به چرخ معلق وارد می شود و عملا یکی از دیفرانسیل های ماشین از کار می افتد. حال تصور کنید اگر یک چرخ از هر محور معلق باشد خودرو عملا دیگر حرکت نمی کند!

ارزش خريد پیکاپ زاگرس

قیمت صفر این خودرو در مرداد 1402 یک میلیارد و سیصد میلیون تومان است که همین قیمت بالا باعث میشود پیکاپ زاگرس باتوجه به امکانات نه چندان زیادش ارزش خرید بالایی نداشته باشد و باید این را بدانید که توقع زیادی از این خودرو نباید داشت و قبل از خرید آن باید خودتان را آماده ی شتاب کم، مصرف سوخت زیاد و کم آوردن هم ظاهری و هم فنی در مقابل رقبای کمی گران تر و هم رنج قیمتی کم کارکرد کنید!

10
0 4.6

رقبای پیکاپ زاگرس

کی ام سی T8 را میتوان تنها رقیب هم رنج قیمتی صفرکیلومتر پیکاپ زاگرس نامید که برتری هایی نظیر قفل دیفرانسیل برقی، کروز کنترل، گیربکس 6 دنده، توان بیشتر پیشرانه، حجم کمتر موتور، کنترل ایستایی در سربالایی، کنترل کشش، سنسور فشار باد تایر، چراغ های روشن در روز دارد اما به طور کلی استهلاک بیشتری نسبت به پیکاپ زاگرس دارد و حساسیت به بنزین را نیز دارد. اگر بتوانید کمی بیشتر هزینه کنید می توانید پیکاپ های صفر کیلومتری نظیر فوتون تونلند نیوفیس دیزل، کلوت مکث موتور دنده ای و آمیکو دو کابین آسنا صفر 1401 را خریداری کنید. اگر به موتور دیزل توربو شارژ علاقه دارید و نیاز به فضای بار بزرگتری دارید می توانید فوتون تونلند نیوفیس دنده‌ای را انتخاب کنید که از پیشرانه ی توربو شارژ قدرتمند 215 اسب بخاری بهره میبرد. اما اگر پرداخت همین مبلغ هم برای شما زیاد است می توانید با قیمتی کمتر، پیکاپ کاپرا 2 را خریداری کنید اما باید با ظرفیت بار کمتر یعنی 480 کیلوگرم، موتوری ضعیف تر و ظاهر کابین قدیمی تر شوید. به طور کلی پیشنهاد میشود در این رنج قیمتی اگر خودرویی کم استهلاک و با دردسرکمتر میخواهید پیکاپ زاگرس را انتخاب کنید اما اگر آپشنهای بیشتر و موتور قدرتمند تر را مد نظر دارید و با استهلاک بیشتر و حساسیت موتور به بنزین هم مشکلی ندارید به سراغ کی ام سی T8 بروید.


مشخصات فنی پیکاپ زاگرس

نام لاتین خودرو Zamyad Zagros
کلاس بدنه وانت/پیکاپ
سگمنت جهانی J
کشور سازنده چین-مونتاژ ایران
سال طراحی 2015
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده سایپا
حجم موتور 2378 سی سی
نوع موتور تنفس طبیعی
محل قرارگیری موتور جلو
محور محرک دو دیفرانسیل
گیربکس 5 دنده دستی
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 16
قدرت 131 اسب بخار در 5200 دور بر دقيقه
گشتاور 200 نيوتن متر در 3200 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 140 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 17 ثانيه
ضريب تراکم 9.8
نوع سوخت بنزین
سیستم سوخت رسانی تزریق غیرمستقیم
سیستم تعلیق جلو جناغی دوبل با فنر لول
سیستم تعلیق عقب فنر تخت
نوع فرمان هیدرولیکی
طول 5330 میلیمتر
عرض 1870 میلیمتر
ارتفاع 1864 میلیمتر
فاصله محوری 3100 میلیمتر
وزن 1830 کیلوگرم
فاصله زیر خودرو تا زمین 220 میلیمتر
رینگ و لاستیک جلو 245/70R17
رینگ و لاستیک عقب 245/70R17
مصرف سوخت ترکیبی 11.3 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک 72 لیتر
استاندارد آلایندگی يورو 5
سیستم تهویه مطبوع برقی
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا نویگیشن-مانیتور 9 اینچی لمسی-بلوتوث-USB و AUX-سیستم صوتی با 8 اسپکیر
غربیلک فرمان روکش چرمی-دکمه های کنترلی
سیستم صندلی های جلو روکش چرمی-تنظیم 4 حالته دستی
سیستم صندلی های عقب روکش چرمی
سیستم روشنایی جلو لامپ‌های هالوژنی-مه شکن-تنظیم برقی ارتفاع نور
سیستم روشنایی عقب مه شکن
سیستمهای کمکی راننده سنسور پارک و دوربین عقب
سیستم آینه ها آینه‌های تنظیم شونده برقی
سیستم شیشه ها برقی-پاور ویندوز
سایر موارد پله رکاب جانبی-روکش ضدخش برای محفظه بار
کیسه های هوا دو عدد - راننده و سرنشین جانبی
سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستم ضد سرقت ایموبلایزر-قفل مرکزی با ریموت
ترمزهای جلو: دیسکی
ترمزهای عقب کاسه ای
سیستم فرمان و هدایت پذیری هیدرولیک
سیستم های ترمز و پایداری سیستم ترمز کمکی-سیستم ضد قفل ABS و توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD-سیستم کنترل پایداری

عکس پیکاپ زاگرس

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar