ساینا اتوماتیک

بروزرسانی در: پنج شنبه 12 بهمن 02 ساعت 12:33
ساینا اتوماتیک

بررسی ساینا اتوماتیک

پس از موفقیت‌های تیبا به عنوان اولین خودرو ملی گروه خودروسازی سایپا، در سال ۱۳۹۲ این شرکت تصمیم گرفت تا با ایجاد برخی تغییرات (فیس‌لیفت)، محصولی به مراتب مدرن‌تر و زیباتر را به بازار عرضه نماید که ماحصل این تلاش ها باعث شد که فیس لیفت تیبا با نام ساینا در ۲ تیپ SX و EX در سال ۹۵ روانه بازار شود. سایپا که از سال ۹۵ استارت تولید ساینا اتوماتیک را نیز به کمک شرکت پانچ بلژیکی که وظیفه تامین گیربکس اتوماتیک ساینا را داشت زده بود نهایتا نسخه اتومات ساینا را سال ۹۷ روانه بازار کرد و در همان سال هم بواسطه تحریمها علیه ایران تولید آن متوقف شد.

ساینا اتوماتیک که از بدو عرضه اش در  ایران به دلیل قیمت اقتصادی و گیربکس اتوماتیک با استقبال خوبی روبرو شده بود تنها در یک تیپ فول آپشن با نام SE LUX عرضه شد که البته چندان هم فول نبود چرا که نسبت به کوییک اتوماتیک برخی آپشنها نظیر مانیتور ۷ اینچی ، نویگیشن و سنسور فشار باد تایر را نداشت! جالب است بدانید قیمت این خودرو در بازار آزاد در سال ۹۷ چیزی در حدود ۴۲ الی ۴۵ میلیون تومان بود و به نوعی ارزان‌ترین سدان اتوماتیک صفر کشور لقب داشت! در ادامه با Z4Car همراه باشید تا بیشتر با ساینا اتوماتیک سایپا در بخش نقد و بررسی ، مشخصات و مزایا و معایب آشنا شوید.

در بخش ظاهری، ساینا اتوماتیک نسبت به ساینا EX تفاوت محسوسی را تجربه نکرده است و فقط شامل رینگهای جدید و دستگیره‌های آسان‌بازشو می‌باشد و همچنین نوار مشکی ستون B از ساینا اتوماتیک حذف شده است.

ساینا اتوماتیک

وقتی میخواهیم به داخل خودرو وارد شویم دیگر نیازی به کلید نداریم و ورود به خودرو بدون کلید انجام میشود که اصطلاحا به آن آپشن کیلس می‌گویند، در داخل کابین نیز آپشنهای مناسبی تعبیه شده است که نسخه دنده ای ساینا EX این آپشنها را شامل نمیشود. آپشنهای جدیدی که بر روی ساینا اتوماتیک قرار گرفته ولی بر روی ساینا EX دنده ای وجود ندارند عبارتند از:

  • کروز کنترل با لیمیتر
  • ورود بدون کلید  و استارت دکمه‌ای (کیلس استارتر)
  • بلوتوث
  • فرمان D کات با کلیدهای کنترلی روی فرمان
  • فرمان برقی به جای هیدرولیکی
  • چراغ بدرقه
  • صفحه کیلومتر جدید به همراه کامپیوتر سفری
  • بازشدن اتومات قفل درها هنگام تصادف
  • هشدار سرقت با بوق
  • هشدار نبستن کمربند راننده

گیربکس اتوماتیک ساینا نمای داخلی

همانطور که قبل تر هم اشاره شد متاسفانه در ساینا اتوماتیک سیستم مالتی‌مدیا با نمایشگر لمسی ۷ اینچی، سنسور فشار باد تایرها TPMS و شیشه‌های دودی وجود ندارد و این آپشنها صرفا در کوییک اتوماتیک قابل مشاهده است.

ساینا اتوماتیک از همان پیشرانه M15 بهره میبرد که در تیبا نیز پیش‌تر شاهد آن بوده‌ایم، این پیشرانه ۸ سوپاپ ۱.۵ لیتری قادر به تولید ۸۷ اسب بخار قدرت و ۱۲۸ نیوتن‌متر گشتاور است که نیروی خود را از طریق یک گیربس اتوماتیک CVT با قابلیت تعویض ۶ دنده مصنوعی ساخت شرکت پانچ بلژیک به چرخهای جلو منتقل میکند و شتاب صفر تا صدی در حدود ۱۵ ثانیه خواهد داشت. گیربکس CVT استفاده شده در ساینا ، دارای سه حالت برفی، اسپرت و تیپ‌ترونیک می باشد که در مود اسپرت شتابگیری بهتری را شاهد هستیم.

طول، عرض و ارتفاع ساینا S اتوماتیک به ترتیب ۴۲۱۵ میلیمتر، ۱۶۶۳ میلیمتر و ۱۴۸۴ میلیمتر می‌باشد و فاصله محوری آن نیز حدود ۲.۴۱ متر است که علی‌رغم فاصله محوری کمتر نسبت به ۲۰۶ صندوقدار فضای کابین جادارتری خصوصا در ریف عقب نسبت به خودروهایی نظیر ۲۰۶ صندوقدار یا رانا دارد. باک ساینا S اتوماتیک حدود ۴۱ لیتر است و مصرف ترکیبی تخمینی برای این خودرو چیزی در حدود ۷.۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است که نسبت به نسخه دنده‌ای اشتهای بیشتری دارد.

در ساینا اتوماتیک از دریچه‌گاز برقی به جای سیمی استفاده شده است و همچنین سیستم برقی خودرو تغییرات قابل توجهی داشته است که در کوییک هم این تغییرات قابل مشاهده است.

عملکرد خودرو خصوصا در شروع حرکت به دلیل استفاده از گیربکس CVT کند است و وقتی هم خودرو دور میگیرد چندان چنگی به دل نمیزند و فقط سر و صدای موتور به داخل کابین می آید و بهتر است قصد شتابگیری و سریع رانندگی کردن با این خودرو را از ذهنتان بیرون کنید! با توجه به پیشرانه نسبتا ضعیف ساینا بهتر بود از یک گیربکس AT استفاده میشد تا در شتابگیری ها عملکرد بهتری داشته باشد.

طبق گزارش خریداران، این خودرو از معایبی نظیر از کار افتادن گیربکس اتوماتیک بعد از ترافیکهای سنگین و داغ شدن شدید جعبه دنده در ساعات طولانی، مشکلات سیستم برقی خودرو و بالا رفتن ناگهانی دمای رنج میبرد. یکی دیگر از معایبی که خریداران ساینا اتوماتیک با آن دست و پنجه نرم میکنند مصرف سوخت نسبتا بالای این خودرو نسبت به نسخه دنده‌ای می باشد.

اگر بخواهیم جمع بندی کنیم ساینا اتوماتیک مناسب کسانیست که در شهرهای پرترافیک زندگی میکنند و به دنبال یک خودروی اتوماتیک صفرکیلومتر هستند که قیمتی اقتصادی داشته باشد و استهلاک بالایی نیز نداشته باشد و در عین حال قصد کورس انداختن و فشار اوردن به خودروی خود نیز نیستند و به اصطلاح آسه میرن آسه میان!

ارزش خريد ساینا اتوماتیک

ساینا اتوماتیک به نوعی ارزان‌ترین سدان اتوماتیک ملی با سال ساخت جدید در ایران است و طبق توضیحات قسمت نقد و بررسی اگر حس میکنید میتوانید با این خودرو کنار بیایید خرید آن چندان غیر منطقی به نظر نمیرسد.  در این رده قیمتی اگر خودرویی دنده‌ای با اصالت بیشتر و امنیت بهتر مد نظر دارید میتوانید به پژو 206 تیپ 2 کارکرده هم فکر کنید!

10
0 5

رقبای ساینا اتوماتیک

با توجه به اینکه ساینا اتوماتیک ارزان ترین سدان داخلی است خودرویی هم سن و سال با این خودرو که در این رنج قیمتی باشد پیدا نمیشود اما اگر به دنبال خودروی سدان اتوماتیک در سگمنت B مشابه ساینا اتومات در این رده قیمتی بروید و سن وسال خودرو برایتان مهم نباشد! باید به سراغ خودروهایی نظیر پژو 206 صندوقدار اتوماتیک، تندر 90 اتومات، ریو اتوماتیک، ورنا اتوماتیک بروید که احتمالا برای کسانی که کم کارکرد بودن یا مدل داشتن خودرو جزء موارد مهم است این خودروها چندان اقتصادی به شمار نمیرود چرا که با قیمت یکسان با ساینا اتوماتیک مدل 97 باید به سراغ خودروهایی 10 سال کارکرده یا بیشتر بروید و آن هم کارکردهایی بسیار بالا !


مشخصات فنی ساینا اتوماتیک

نام لاتین خودرو SAINA Automatic
کلاس بدنه سدان
سگمنت جهانی B
کشور سازنده ایران
سال طراحی 1394
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده سایپا
حجم موتور 1503 سی سی
نوع موتور تنفس طبیعی
محل قرارگیری موتور جلو
محور محرک دیفرانسیل جلو
گیربکس اتوماتیک CVT
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 8
قدرت 87 اسب بخار در 5300 دور بر دقيقه
گشتاور 128 نيوتن متر در 4000 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 170 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 15 ثانيه
نوع سوخت بنزین
سیستم سوخت رسانی تزریق غیرمستقیم
سیستم تعلیق جلو مك فرسون
سیستم تعلیق عقب Torsion Beam
نوع فرمان برقی
طول 4215 میلیمتر
عرض 1663 میلیمتر
ارتفاع 1484 میلیمتر
فاصله محوری 2410 میلیمتر
وزن 1085 کیلوگرم
حجم صندوق 370 ليتر
رینگ و لاستیک جلو 185/60R14
رینگ و لاستیک عقب 185/60R14
مصرف سوخت ترکیبی 7 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک 41 لیتر
استاندارد آلایندگی يورو 4
سیستم تهویه مطبوع نيمه اتوماتيك
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا نمايش دماي محيط بيرون-نشانگر وضعيت دنده-مسيرياب-صفحه کیلومتر جدید به همراه کامپیوتر سفری-4 اسپیکر-Bluetooth - USB - CD - MP3 - AUX
غربیلک فرمان فرمان D کات با کلیدهای کنترلی
سیستم صندلی های جلو پشت سري تيلت دار-روکش پارچه-صندلی‌ راننده 6 حالته دستی-صندلی سرنشین جلو 4 حالته دستی
سیستم صندلی های عقب روکش پارچه
سیستم روشنایی جلو قابليت تنظيم ارتفاع-مه‌شکن
سیستم روشنایی عقب مه‌شکن
سنسورهای پیش فعال سيستم پايش فشار باد تايرها
سیستمهای کمکی راننده کروز کنترل با لیمیتر-سنسور عقب-دوربين ديد عقب
سیستم آینه ها آینه جانبی با تنظیم برقی
سیستم شیشه ها برقی-شيشه هاي دودي
سایر موارد چراغ بدرقه
کیسه های هوا 2 عدد
سیستم های امنیتی و حفاظتی قفل مركزي-کمربند ايمنی جلو با قابليت تنظيم ارتفاع-قفل ايمني كودك براي دربها-هشدار سرقت با بوق-هشدار نبستن کمربند راننده-ورود بدون کلید و استارت دکمه‌ای-بازشدن اتومات قفل درها هنگام تصادف
ترمزهای جلو: دیسکی
ترمزهای عقب کاسه‌ای
سیستم فرمان و هدایت پذیری برقی
سیستم های ترمز و پایداری توزیع نیرو ترمز-ترمز ضدقفل

عکس ساینا اتوماتیک

ساینا اتوماتیک

ساینا

ساینا

ساینا اتوماتیک

ساینا اتوماتیک

ساینا اتوماتیک

ساینا اتوماتیک

آپشنهای ساینا اتوماتیک

آپشنهای ساینا اتوماتیک

نمای داخلی ساینا اتوماتیک

نمای داخلی ساینا اتوماتیک

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar