نیسان پیکاپ

بروزرسانی در: جمعه 13 بهمن 02 ساعت 06:27
نیسان پیکاپ

بررسی نیسان پیکاپ

شرکت پارس خودرو در اوایل دهه ۸۰ شمسی اقدام به مونتاژ نسل اول نیسان فرانتیر با کد D22 کرد که در ایران با نام نیسان پیکاپ شناخته می‌شود. این خودرو در مدل‌های تک و دو کابین به بازار عرضه شد و پارس خودرو بعد از حدود یک دهه از عرضه، نمونه فیس لیفت آن را نیز روانه بازار کرد. نیسان پیکاپ با وجود قیمت بالا و عدم برخورداری از امکانات یا توانایی‌های قابل توجه توانست فروش مناسبی را در بازار کشورمان تجربه کند، البته اشتیاق فراون سازمان‌های دولتی و شرکت‌های نفتی برای خریداری نیسان پیکاپ سهم بزرگی در این میزان از فروش ایفا نمود. نیسان پیکاپ با پیشرانه ۲.۴ لیتری در بازار ایران عرضه گردید و در سال ۱۳۸۹ نیز تولید آن متوقف شد.

نسل اول نیسان فرانتیر یا همان نیسان پیکاپ خودمان در سال ۱۹۹۷ روانه بازار جهانی شده است، بنابراین با یک طراحی کاملا از مد افتاده و قدیمی مواجه هستیم و حتی فیس لیفت پارس خودرو نیز نتوانست آن طور که باید در افزایش جذابیت‌های نیسان پیکاپ موثر باشد. در داخل کابین نیسان پیکاپ اوضاع کمی وخیم‌تر هم می‌شود. استفاده گسترده از پلاستیک خشک بی کیفیت در کنار رنگ خاکستری اغلب اجزای کابین به هیچ وجه نمی‌تواند رضایت بخش باشد.
نیسان پیکاپ با پیشرانه‌های متنوعی در بازارهای جهانی قابل سفارش بود، اما نمونه عرضه شده در بازار ایران به یک پیشرانه ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری مجهز شده است که می‌تواند ۱۵۰ اسب‌بخار قدرت و ۲۰۸ نیوتن متر گشتاور را تولید کند. یک گیربکس ۵ سرعته دستی با همراهی گیربکس کمکی سه دنده، وظیفه انتقال نیرو پیشرانه خودرو به هر چهار چرخ را برعهده دارد. شتاب ۰ تا ۱۰۰ نیسان پیکاپ چیزی در حدود ۱۳ ثانیه است که نسبت به وزن ۱۶۹۰ کیلوگرمی این خودرو و پیشرانه نسبتا ضعیف آن عدد مناسبی به نظر می‌رسد. مصرف ترکیبی این خودرو هم ۱۱.۲ لیتر اعلام شده است که البته در شرایط واقعی تا ۱۴ لیتر هم افزایش می‌یابد.
نیسان پیکاپ از لحاظ آپشن و امکانات رفاهی اوضاع چندان مناسبی ندارد و مواردی همچون سیستم تهویه مطبوع دستی، قفل مرکزی و شیشه بالابر برقی جلو و عقب از جمله معدود آپشن‌هایی هستند که در این خودرو می‌بینیم.
عرضه یک خودرو شاسی بلند با قابلیت‌های آفرودی از برند معتبر نیسان همگان را امیدوار کرد که شاید سرانجام بتوانیم یک آفرودر باکیفیت و با قیمت مناسب را در بازار خودرو ایران ببینیم، اما ضعف‌های شرکت پارس خودرو در مونتاژ و قیمت گذاری نیسان پیکاپ تمامی این امیدها را نقش بر آب کرد. قابلیت‌های آفرودی در کنار دسترسی راحت به قطعات یدکی شاید تنها مزایای این خودرو باشند، اما اگر قصد خرید نیسان پیکاپ را دارید باید با معایبی همچون قیمت غیرمنطقی، ایردات مونتاژی، ترمزهای ضعیف، کیفیت بسیار بد متریال کابین، مصرف سوخت بالا، راحت نبودن صندلی‌ها و نفوذ صدا به داخل کابین کنار نیز بیایید.

امنيت نیسان پیکاپ

امنیت نیسان پیکاپ توسط هیچ مرکزی در داخل کشور مورد بررسی قرار نگرفته است و کیفیت پایین مونتاژ نیز نشان می‌دهد که باید با عینک بدبینی به ایمنی این خودرو نگاه کنیم. همچنین کیسه هوا برای راننده، ترمز ABS به همراه ترمز جلو دیسکی و عقب کاسه‌ای تنها تجهیزات ایمنی هستند که در نیسان پیکاپ وجود دارد!

ارزش خريد نیسان پیکاپ

نیسان پیکاپ در ابتدا با قیمت 16 میلیون تومان به بازار ایران عرضه گردید که قیمت بسیار گزافی برای چنین خودرویی به نظر می‌رسید، اما از آنجایی که در آن سال‌ها رقیب قدرتمندی برای نیسان پیکاپ وجود نداشت، این خودرو توانست نظر بسیاری از ادارات و حتی علاقه مندان به آفرود را به سوی خود جلب کند. در حال حاضر با توجه به مزایای انگشت شمار و معایب بی‌شمار نیسان پیکاپ باید ارزش خرید پایینی را برای این خودرو متصور باشیم. در حال حاضر در رنج قیمتی نمونه‌های سال 1389 نیسان پیکاپ، می‌توان نمونه صفر کیلومتر دنا پلاس توربو، رنو ساندرو اتوماتیک، ام وی ام X22 اتوماتیک یا برلیانس H320 اتوماتیک را خریداری نمود.

10
0 4

رقبای نیسان پیکاپ

سگمنت خودروهای پیکاپ بازار ایران به چند گزینه محدود شده است که البته همگی نیز چینی هستند. در این بین، می‌توان از وینگل 5 و پیکاپ ریچ به عنوان رقبای نیسان پیکاپ نام برد. پیکاپ ریچ توسط پارس خودرو مونتاژ می‌شود و نسبت به وینگل 5 از بازار خرید و فروش بهتر، کیفیت قطعات بالاتر و قطعات یدکی فراوان‌تری برخوردار است. بنابراین اگر در این رنج قیمتی به دنبال خرید یک پیکاپ صفر کیلومتر هستید که از قابلیت چهار چرخ محرک برخوردار باشد، پیکاپ ریچ می‌تواند انتظارات شما را برآورده کند.


مشخصات فنی نیسان پیکاپ

نام لاتین خودرو Nissan Frontier
کلاس بدنه وانت/پیکاپ
سگمنت جهانی P - وانت متوسط
کشور سازنده ژاپن
سال طراحی 1997
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده نیسان
حجم موتور 2389 سی سی
نوع موتور KA24DE
محور محرک دو دیفرانسیل
گیربکس 5 دنده دستی با دنده کمکی
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 16
قدرت 150 اسب بخار در 5600 دور بر دقيقه
گشتاور 208 نيوتن متر در 3600 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 155 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 12 ثانيه
نوع سوخت بنزین
سیستم سوخت رسانی انژکتور
سیستم تعلیق جلو مستقل-فنر پيچشي جناقي دوتايي
سیستم تعلیق عقب محور صلب با فنر تخت
نوع فرمان هیدرولیکی
طول 5095 میلیمتر
عرض 1820 میلیمتر
ارتفاع 1710 میلیمتر
فاصله محوری 2950 میلیمتر
وزن 1635 (تک کابین)/ 1690 (دو کابین) کیلوگرم
رینگ و لاستیک جلو 215R15 C8
رینگ و لاستیک عقب 215R15 C8
مصرف سوخت ترکیبی 11.8 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک 60 لیتر
پیمایش 508 کيلومتر
استاندارد آلایندگی يورو 3
سیستم تهویه مطبوع دستی
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا سیستم پخش کاست به همراه بلندگو
سیستم روشنایی جلو مه‌ شکن جلو
سیستم شیشه ها شیشه بالابر برقی جلو و عقب
کیسه های هوا 1 عدد (راننده)
سیستم های امنیتی و حفاظتی قفل مرکزی
ترمزهای جلو: دیسکی خنک شونده
ترمزهای عقب کاسه ای

تازه ترين اخبار