در سال ۲۰۰۹ سامورائی دیگری از ژاپن متولد شد که گرد و خاکی به راه انداخت و بازار خودرو چندین کشور را به خود جلب کرد. کیزاشی نام این خودرو بود که در سال ۲۰۱۲ پس از حدود ۳ سال عرضه در بازار های مختلف، توسط ایران خودرو پایش به بازار ایران باز شد. یک خودروی سدان با ظاهری خشن و اسپرت که مناسب جوانها بود اما بخاطر داشتن فضای مناسب و قدرت کافی گزینه بسیار مناسبی هم برای خانواده ها نیز به شمار میرفت. اما سرانجام کیزاشی یکی از بدشانس های برند سوزوکی بود که نتوانست دوام زیادی بیاورد، با اینکه در زمان معرفی همه چیز به نفع کیزاشی بود اما رفته رفته با معرفی رقبای قدر قدرتش از دیگر کمپانی ها کیزاشی مقبولیت خودش را از دست داد و نه تنها در ایران بلکه در اکثر کشور هایی که عرضه میشد فروشش کم و کمتر شد. البته که چند سالی پس از این اتفاق، کیزاشی در کشور های دیگری نظیر پاکستان تولید و مونتاژ میشد.
نمای ظاهری
ظاهر و استایل کیزاشی یک استایل خشن و اسپرت و با ابهت است که نگاه هر جوانی را به سمت خود میکشد. خطوط و الگو های طراحی کیزاشی کاملا همسو با سال های معرفی و عرضه اش میباشد. در نمای جلو چراغ ها طراحی تیزی دارند و جلوپنجره به صورت دو تکه طراحی شده است. مه شکن های این خودرو نیز در گوشه های سپر قرار گرفته اند.
در بخش کناری کیزاشی طراحی آنچنانی نمیبینیم و همه چیز در ساده ترین حالت ممکن طراحی شده اند. شاید بتوان گفت تنها بخش جذاب این خودرو در بخش کناری طرح رینگ ها و فاق کوتاه لاستیک است که باعث شده این خودرو اسپرت تر به نظر برسد.
شاخص ترین بخش کیزاشی که باعث شده بیش از پیش یک خودروی اسپرت به نظر برسد قسمت عقب این خودروست. درب صندوق به حالتی بیضی شکل به همراه یک باله عقب که چراغ سوم ترمز هم در آن تعبیه شده طراحی شده است. فرم چراغ های عقب تقریبا مستطیلی شکل است که به صورت یک تکه روی درب صندوق قرار گرفته است. همچنین از نکاتی که باعث جذابتر شدن کیزاشی شده خروجی های اگزوز این خودروست که به صورت دو گانه در دو طرف سپر قرار دارند.
کابین و امکانات رفاهی
داخل سوزوکی کیزاشی یک طراحی مدرن را در بین تمام هم نسلان خود میبینیم. از کنترل سیستم صوتی روی فرمان تا دو کاناله بودن سیستم تهویه مطبوع. درچه های سیستم تهویه مطبوع در بالاترین قسمت داشبور قرار گرفته اند و در زیر آنها سیستم ضبط و پخش به همراه قسمت تنظیمات تهویه مطبوع به صورت دو کاناله تعبیه شده اند.
از امکانات رفاهی در کیزاشی میتوان به
آینه های جانبی با تنظیم برقی - تهویه مطبوع اتوماتیک دو منطقهای - مجرای تهویه و انتقال گرمایش برای سرنشینان عقب - کلید روشن و خاموش خودرو - سیستم یکپارجه نمایش اطلاعات و مدیریت پیمایش - روشن و خاموش شدن اتوماتیک چراغ ها - تنظیم اتوماتیک سطح روشنایی و سیستم شستشو (چراغهای جلو) - صندلی راننده (۱۰ حرکت) و سرنشین (۴ حرکت) با تنظیم برقی - صندلی راننده دارای ۳ حافظه تنظیم اتوماتیک - روکش صندلی ها و تودوزی چرمی - گرمکن صندلی راننده و سرنشین - آیینه های جانبی با تنظیم برقی و تاشونده برقی - آیینه وسط الکتروکرومیک (حساس به نور) - روکش چرم فرمان - سقف شیشهای برقی – شیفتر پشت فرمان - سیستم کمک پارک جلو و عقب - برف پاک کن اتوماتیک مجهز به حسگر باران، اشاره نمود.
بررسی و مشخصات فنی
کیزاشی یکی از خودرو های تر و فرز کمپانی سوزوکی بود که از نظر فنی مشخصات خوبی را داشت. در زیر کامپوت این خودرو یک موتور ۲.۴ لیتری تنفس طبیعی قرار دارد که قابلیت تولید ۱۷۴ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور را دارد. جعبه دنده به کار رفته در این خودرو یک جعبه دنده CVT میباشد که قدرت موتور را به چرخهای جلو منتقل میکند و حداکثر سرعت آن نیز ۲۲۰ کیلومتر بر ساعت می باشد.
حجم باک کیزاشی نیز نسبت به قد و قواره این سدان پر قدرت منصفانه در نظر گرفته شده که میتواند تا ۶۳ لیتر بنزین در خود جای دهد. این خودرو از طراحی شاسی یکپارچه بهره میبرد و مصرف سوخت ترکیبی آن حدود ۸ لیتر در هر صد کیلومتر است.
از نکات قابل توجه در سوزوکی کیزاشی هندلینگ خوب و چسبندگی به زمین حین رانندگی مخصوصا در سرعت های بالاست که باعث شده سوزوکی کیزاشی سواری خوبی ارائه دهد. از دیگر نکات مثبت این خودرو میتوان به موتور قوی، امکانات قابل قبول، کیفیت بالا، سواری خوب و چهره جوان پسند اشاره نمود اما از نکات منفی کیزاشی میتوان به خدمات نه چندان مناسب و بازار دست دوم ضعیف اشاره کرد.
امنيت سوزوکی کیزاشی
کیزاشی از نظر ایمنی و امنیت هم خودروی بسیار قابل اعتمادی است و توانسته از موسسه یوروانکپ 4 ستاره ایمنی را بگیرد و این یعنی با یک خودروی ایمن و قابل اعتمادی روبرو هستیم. از امکانات ایمنی آن میتوان به ترمز جلو و عقب دیسکی - ترمز ضدقفل ABS - سیستم کمکی ترمز EBD – سیستم پایداری الکترونیکی ESP – 7 کیسه هوا اشاره نمود.
رقبای سوزوکی کیزاشی
کیا سراتو
۲۰۱۰-۲۰۱۳
مزدا ۳ نیو
مشخصات فنی سوزوکی کیزاشی
نام لاتین خودرو
Suzuki KIZASHI
کلاس بدنه
سدان
سگمنت جهانی
D
کشور سازنده
ژاپن
سال طراحی
2009
تعداد سرنشین
5
شرکت عرضه کننده
ایران خودرو
گارانتی
حجم موتور
2393 سی سی
نوع موتور
تنفس طبیعی
محل قرارگیری
موتور
جلو
محور محرک
دیفرانسیل جلو
گیربکس
اتوماتیک CVT
تعداد سیلندر
4
نوع سیلندر
خطی
تعداد سوپاپ
16
قدرت
178 اسب بخار در 6500 دور بر دقيقه
گشتاور
230 نيوتن متر در 4000 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت
205 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100
8.8 ثانيه
شتاب 0-400 متر
ثانيه
ضريب تراکم
10
نوع سوخت
بنزین
سیستم سوخت رسانی
انژکتوری پاشش چند نقطه ای
سیستم تعلیق جلو
مک فرسون
سیستم تعلیق عقب
اتصال چندگانه ( مولتی لینک )
نوع فرمان
برقی/ حساس به سرعت
طول
4650 میلیمتر
عرض
1820 میلیمتر
ارتفاع
1480 میلیمتر
فاصله محوری
2700 میلیمتر
وزن
1605 کیلوگرم
فاصله زیر خودرو تا
زمین
135 میلیمتر
حجم صندوق
461 ليتر
ظرفیت بکسل
کیلوگرم
رینگ و لاستیک جلو
235/45 R 17
رینگ و لاستیک عقب
235/45 R 17
مصرف سوخت شهری
11.3 لیتر در صد کیلومتر
مصرف سوخت ترکیبی
8.3 لیتر در صد کیلومتر
مصرف سوخت جاده ای
6.6 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک
63 لیتر
پیمایش
کيلومتر
استاندارد
آلایندگی
يورو 5
میزان تولید co2
گرم در هر کیلومتر
ستاره ایمنی
0
ساير امتيازات
ایمنی
5 ستاره از ancap استرالیا
سیستم تهویه مطبوع
اتوماتیک دو منطقه ای-دریچه تهویه عقب
سیستم صوتی ، تصویری
و مالتی مدیا
10 اسپیکر 425 واتی - سیستم پخش Rockford - هندزفری-مانیتور 6.1 اینچی- Bluetooth - USB - CD/DVD - MP3 - iPod
دیدگاه بگذارید
4 دیدگاه ها برای "سوزوکی کیزاشی"
ای کاش تو ایران تولید میشد
کم کارد و سالمش گیر بیاد قیمتش بیشتر از ایناست ولی ی عمر کار میکنه و میتونی ازش لذت ببری و بازم ارزششو داره تا ۱۵ میلیون تومن
خداوکیلی ۱۵ الان پیکان نمیدن
در عین سادگی واقعا با این قیمت یکی از بهترین گزینه هاست حرف نداره هم سوخت هم استهلاک هم کیفیت هم قدرت هم راحتی بازم تاکید میکنم نسبت ب قیمتش.