رانا برقی

بروزرسانی در: سه شنبه 25 مهر 02 ساعت 20:28
رانا برقی

بررسی رانا برقی

شرکت ایران خودرو در بهمن ماه سال ۱۳۹۸ از نمونه برقی رانا رونمایی کرد. البته این شرکت پیش‌تر در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۷ نیز رانا برقی را معرفی کرده بود و این رونمایی انجام شده در سال ۹۸ به نوعی سومین رونمایی از رانا برقی به حساب می‌آید.
رانا بنزینی به عنوان نمونه اقتصادی پژو ۲۰۶ صندوقدار در سال ۱۳۸۸ معرفی شد و در سال ۱۳۹۲ نیز به بازار کشور آمد، اما با توجه به نبود زیرساخت خودروهای برقی در کشور هنوز زمان دقیق عرضه نمونه برقی رانا به بازار مشخص نیست و به نظر نمی‌رسد که ایران خودرو به این زودی‌ها برنامه‌ای جدی برای عرضه آن داشته باشد.

رانا خودرویی است که روی پلتفرم پژو ۲۰۶ صندوقدار بنا شده و کاملا از سبک طراحی آن پیروی می‌کند. تنها تفاوت نمونه برقی و بنزینی رانا این است که نمونه برقی برای پیمایش از سیستم باتری استفاده می‌کند و از لحاظ طراحی نمی‌توانیم هیچ تفاوتی را میان این دو مشاهده کنیم. همان طراحی ساده و بی آلایش پژو ۲۰۶ صندوقدار در چهره رانا نیز قابل مشاهده است. ایران خودرو نمونه‌های جدید رانا را با داشبورد جدید روانه بازار می‌کند، اما این داشبورد نیز همچنان همان پلاستیک خشک بی‌کیفیت گذشته را یدک می‌کشد؛ به همین دلیل به نظر نمی‌رسد که چینش جدید داشبورد نیز جذابیت آن‌چنانی برای مشتریان داشته باشد.
تمام داستان رانا برقی در پیشرانه آن خلاصه می‌شود. ایران خودرو باتری‌هایی با ظرفیت ۳۰ کیلو وات را برای رانا برقی در نظر گرفته است که در صورت شارژ کامل می‌توان حدود ۲۲۰ کیلومتر را با آن‌ها طی کرد. یک پیشرانه ۱ لیتری DOHC نیز در نمونه برقی رانا یافت می‌شود که البته فقط برای شارژ کردن باتری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. می‌توانیم انتظار داشته باشیم که قدرت تولیدی رانا برقی برابر با ۱۲۰ اسب بخار و گشتاور آن نیز چیزی در حدود ۲۲۰ نیوتن‌متر باشد. هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد شتاب ۰ تا ۱۰۰ این خودرو منتشر نشده است.
رانا برقی هنوز در مراحل اولیه توسعه خود است و به همین جهت هنوز هیچ اطلاعاتی در مورد آپشن‌ها و امکانات رفاهی آن منتشر نشده است، اما احتمالا همان آپشن‌های رانا بنزینی را نیز روی این خودرو ببینیم. آپشن‌های ساده و پیش پا افتاده‌ای همچون آینه‌های جانبی برقی، مولتی پلکس و امکان تنظیم نور چراغ‌های جلو از داخل.
در حالی که شرکت‌های خودروسازی جهانی سال‌هاست کار توسعه محصولات برقی خود را به پیش می‌برند و حتی محصولاتی خارق العاده را نیز روانه بازار کرده‌اند، شرکت‌های داخلی به تازگی به فکر ساخت خودرو برقی با فناوری‌های بسیار قدیمی افتاده‌اند و به نظر نمی‌رسد که به این زودی‌ها بتوانیم خودروهای داخلی برقی را با تیراژ بالا در خیابان‌ها مشاهده کنیم. رانا برقی نیز شاید یکی از همان پروژه‌های بی سرانجام ایران خودرو باشد که پس از مدتی به فراموشی سپرده می‌شوند. با توجه به اینکه در ایران هیچ زیر ساخت خاصی مانند ایستگاه‌های شارژ برای خودروهای برقی وجود ندارد، نمی‌توان افق روشنی را برای این خودروها در کشور متصور بود.

امنيت رانا برقی

رانا بنزینی مانند تمامی خودروهای ایرانیزه بدون هیچگونه تست ایمنی وارد بازار می‌شود و رانا برقی نیز قطعا با همین ترتیب به خیابان‌ها کشور راه خواهد یافت. البته امیدواریم تا زمان عرضه نمونه برقی رانا به بازار شاهد افزایش کیفیت و ایمنی آن باشیم. 2 کیسه هوا، سیستم ترمز ABS به همراه EBD و ایموبلایزر آپشن‌های ایمنی هستند که قطعا در رانا برقی مشاهده خواهیم کرد. افزودن آپشن‌های بیشتر به سلیقه ایران خودرو بستگی دارد.

 

ارزش خريد رانا برقی

رانا برقی قطعا به این زودی‌ها به بازار نخواهد آمد و هنوز باید مراحل زیادی را پشت سر بگذارد تا به خودرویی تبدیل شود که مشتریان آن را به رقبای بنزینی ترجیح می‌دهند. ضعف‌های شدید زیرساخت‌ها در کشور و عدم آشنایی طیف گسترده‌ای از مشتریان ایرانی با خودروهای برقی قطعا راهی پرپیچ‌وخم را مقابل رانا برقی و سایر خودروهای داخلی که بخواهند با پیشرانه برقی وارد بازار شوند قرار می‌دهد. همچنین به دلیل تولید محدود، قطعا قیمت تمام شده یک خودرو برقی داخلی اختلاف فاحشی با نمونه بنزینی خواهد داشت که عملا خرید آن را غیرمنطقی می‌کند.

10
0 5

رقبای رانا برقی

برای خودرویی که هنوز وارد بازار نشده و مشخص نیست که چه زمانی نیز به بازار می‌آید نمی‌توانیم رقیبی را نام ببریم. با توجه به اینکه خودروسازان داخلی و مشتریان به خودروهای برقی چندان روی خوش نشان نمی‌دهند به نظر نمی‌رسد که حداقل در چند سال آینده شاهد عرضه خودرو برقی در کشور باشیم. سایپا با ساینا برقی شانس خود را برای عرضه یک خودرو برقی آزموده است، اما این پروژه را نیز باید یک پروژه شکست خورده بدانیم که به سرانجام مشخصی نخواهد رسید؛ زیرا که خودروسازان داخلی از فناوری‌هایی بسیار قدیمی استفاده می‌کنند.


مشخصات فنی رانا برقی

نام لاتین خودرو RUNNA EV
کلاس بدنه سدان
سگمنت جهانی B- سدان شهری جمع و جور
کشور سازنده ایران
سال طراحی 1398
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده ایران خودرو
محور محرک دیفرانسیل جلو
گیربکس گیربکس اتوماتیک
قدرت 120 اسب بخار در دور بر دقيقه
گشتاور 220 نيوتن متر در دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 140 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 10 ثانيه
نوع سوخت برقی
نوع فرمان الکتروهیدرولیکی
طول 4292 میلیمتر
عرض 1684 میلیمتر
ارتفاع 1453 میلیمتر
فاصله محوری 2445 میلیمتر
رینگ و لاستیک جلو 185/65R 14
رینگ و لاستیک عقب 185/65R 14
استاندارد آلایندگی يورو 5
ستاره ایمنی بررسي نشده
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا نمایشگر لمسی، سیستم صوتی با توئیتر،
سیستم صندلی های جلو صندلی های پارچه ای با قابلیت تنظیم دستی، صندلي راننده با قابليت تنظيم ارتفاع
سیستم صندلی های عقب صندلی ساده دارای رویه پارچه‌ای، دارای ایزوفیکس
سیستم روشنایی جلو دیلایت، مه‌شکن جلو، تنظيم زاويه نور چراغ هاي جلو از داخل
سیستمهای کمکی راننده کروز کنترل
سیستم شیشه ها شيشه بالابر درهاي جلو و عقب برقي
سایر موارد بازکن قفل در صندوق عقب از داخل - صفحه نمايشگر روي داشبورد - نمايشگر دماي محيط - سيستم روشنايي موقت در محيط‌هاي تاريك - سيستم كنترل بخار بنزين
کیسه های هوا 2 عدد (راننده و سرنشين جلو)
سیستم های امنیتی و حفاظتی سيستم ضد سرقت (ايموبيلايزر)، قفل مركزي با ريموت كنترل
ترمزهای جلو: ديسكي خنك شونده
ترمزهای عقب ديسكي
سیستم های ترمز و پایداری TCS- ESP- ABS - EBD
سایر موارد ستون فرمان جمع شونده(تلسكوپي) - سيستم هشدار دهنده مركزي ورود غير مجاز - هشداردهنده موانع عقب - سيستم عيب يابي هوشمند ( مالتي پلكس ) - كمربندهاي ايمني جلو با قابليت تنظيم ارتفاع

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

اولین نفر باشید که دیدگاه خود را می نویسد

avatar