رانا پلاس سقف شیشه

بروزرسانی در: سه شنبه 24 بهمن 02 ساعت 15:15
رانا پلاس سقف شیشه

بررسی رانا پلاس سقف شیشه

رانا پلاس پانوراما، جدیدترین مدل از گروه خانواده رانا است که امکانات رفاهی جدید و ویژگی‌های فنی بهتری نسبت به نسخه‌های قبلی دارد. در این خودرو شاهد استفاده از سقف شیشه‌ای جذابی هستیم. در عین حال، ویژگی‌های فنی این ماشین از جمله موتور گیربکس نیز تغییر و بهبود پیدا کرده است.

در سال ۱۳۸۶، ایران خودرو سدانی بر پایه پژو ۲۰۶ را عرضه کرد که به آن ۲۰۶ SD گفته می‌شد. در اواخر دهه ۸۰ و مخصوصا در سال ۸۹، این شرکت تصمیم گرفت تا نسخه جدید و ایرانیزه این ماشین را به نام رانا تولید کند. اما در نهایت، رانا در سال ۱۳۹۱ در خط تولید قرار گرفت. در اواخر دهه ۹۰ شمسی، این ماشین دچار برخی تغییرات ظاهری و با مدل رانا پلاس عرضه شد. یکی دو سال از عرضه رسمی این ماشین نگذشته بود که ایران خودرو نسخه جدید آن یعنی رانا پلاس پانوراما را معرفی کرد. رانا پلاس پانوراما با موتور و گیربکس جدید و برخورداری از سقف شیشه‌ای، به عنوان کامل‌ترین تیپ از این خودرو شناخته می‌شود.

در حال حاضر انواع تیپ رانا در بازار وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان رانای معمولی، رانا پلاس و رانا پلاس سقف شیشه‌ای اشاره کرد. رانا پلاس سقف شیشه ای در رنج قیمتی خودروهای سدان باید به مصاف رقبایی نظیر پژو پارس و سورن پلاس برود که از نظر فضای داخلی و کابین یک سگمنت کوچکتر است! در ادامه با نقد و بررسی رانا پلاس سقف شیشه ای و مشخصات و مزایای و معایب آن با Z4Car همراه باشید.

در بخش نقد کارشناسی خودروی رانا پلاس پانوراما موارد مختلفی از جمله طراحی بیرون و کابین رانا پلاس سقف شیشه‌ای، آپشن‌ها و امکانات رفاهی، مشخصات فنی و موتوری، ابعاد کابین و راحتی فضای داخل و کیفیت رانندگی و سیستم تعلیق این خودرو را بررسی می‌کنیم.

طراحی بیرون و کابین رانا پلاس سقف شیشه‌ای

از نظر طراحی خارجی، شکل و شمایل کلی رانا پلاس پانوراما سقف شیشه ای نسبت به رانا پلاس معمولی تغییری نداشته است و تنها شاهد سقف شیشه‌ای مشکی رنگ هستیم که آنتن ماشین به بخش عقب آن منتقل شده است. به طور کلی و در مقایسه با رانای معمولی، چراغ‌ها، فلاپ‌ها و مقدار بسیار جزئی جلوپنجره این خودرو تغییر پیدا کرده‌اند که باعث شده‌اند تا این ماشین مقداری امروزی به نظر برسد.

رانا پلاس سقف شیشه ای

در بخش داخلی و طراحی کابین رانا پلاس، تغییرات نسبتا ساده‌ای را شاهد هستیم که باعث شده‌اند تا این ماشین مقداری جدیدتر به نظر برسد. فرمان این خودرو مخصوصا در بخش بازوهای کناری و کلیدهای مولتی مدیا شباهت زیادی به ۲۰۶ دارد. اما روی فرمان، لوگوی ایران خودرو به‌جای نشان شیر به ظاهر فرانسوی دیده می‌شود.

آپشن‌ها و امکانات رفاهی

از نظر آپشن‌ها و امکانات رفاهی، خودروی رانا پلاس سقف شیشه ای در مواردی نظیر سقف شیشه ای، فرمان برقی، چراغ دی لایت و چراغ پوزیشن لایت نسبت به رانا پلاس معمولی برتری دارد. البته آپشنهای دی لایت و چراغ پوزیشن لایت در سال ۱۴۰۲ به منظور رعایت استانداردهای ایمنی الزامی شده است. در این مدل از سقف شیشه‌ای بدون امکان باز شدن استفاده شده است که به آن مون روف (Moon Roof) می‌گویند. 

سقف شیشه ای رانا پلاس

از جمله آپشن‌های رانا پلاس پانوراما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فرمان برقی با طراحی جدید
  • چراغ‌های عقب و جلو با گرافیک جدید به همراه نئون
  • آینه‌های بغل از نوع راهنمادار
  • جلو‌پنجره جدید به رنگ تیره
  • هم‌رنگ شدن زه‌های درب و دستگیره‌ها با رنگ بدنه خودرو (پک لوک)
  • طراحی جدید قالپاق
  • کلیدهای کنترل مولتی مدیا روی فرمان ماشین
  • کلاستر (صفحه کیلومتر) جدید
  • پخش بلوتوثی جدید
  • بهبود کیفیت کلی داشبورد و استفاده از تریم طرح کربن
  • برخورداری از پشت سری سوم عقب
  • کروز کنترل
  • سنسور عقب
  • دی لایت (در مدل‌های ۱۴۰۲)
  • فرمان برقی حساس به سرعت
  • آینه‌های جانبی با تنظیم و گرمکن برقی

مشخصات فنی و موتوری

در بخش فنی، در رانا پلاس پانوراما شاهد انجین و گیربکس کاملا جدیدی نسبت به نسخه‌های قبلی هستیم. در این تیپ رانا از انجین TU5+ استفاده شده است که توانایی تولید ۱۱۳ اسب بخار را در کنار ۱۴۴ نیوتن‌متر گشتاور دارد. این باعث شده است تا شتاب این ماشین بهتر شود و صفر تا صدی ۱۲ ثانیه ای پیدا کند. همچنین به دلیل زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها، صدای موتور و مصرف سوخت آن نیز مقداری بهتر شده است که ویژگی مثبتی می‌باشد.

در رانا پلاس سقف شیشه ای پانوراما جدید شاهد استفاده از گیربکس جدید و معروف شش سرعته ایران خودرو نیز هستیم. این گیربکس به دلیل برخورداری از یک دنده بیشتر، ضرایب متفاوتی نسبت به گیربکس‌های قبلی ۵ دنده دارد و در سرعت‌های بالا با سبک‌تر کردن دنده می‌توانید استهلاک و مصرف سوخت را تا حد زیادی کاهش دهید. اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که برای دنده عقب با این گیربکس، باید اهرمی که زیر سردنده قرار دارد را بلند کرده و دنده را به چپ بکشید. درست مانند خودروهای دنده هیلمنی!

ابعاد کابین و راحتی فضای داخل

نمای داخلی رانا پلاس سقف شیشه ای

از نظر ابعاد کابین، ر‌انا پلا‌س پانو‌راما بر پایه ۲۰۶ اس دی ساخته شده است و هیچ تفاوتی نسبت به رانا، ۲۰۶ صندوقدار و رانا پلاس معمولی ندارد. این ماشین در دسته سدان‌های کوچک سگمنت B قرار می‌گیرد که طولی در حدود ۴۲۹۲ میلی‌متر، عرض معادل ۱۶۸۴ میلی‌متر و ارتفاع ۱۴۵۳ میلی‌متری دارد. همچنین وزن این خودرو هم ۱۱۳۴ کیلوگرم برآورد شده است. به صورت کلی جاداری فضای داخلی رانا پلاس برای سرنشینان عقب به راحتی خودروهای هم رده قیمتی خود یعنی پژو پارس و سورن پلاس نیست.

تجربه رانندگی با را‌نا پلا‌س پانور‌اما و ویژگی‌های فنی و تعلیق آن

به لطف موتور و گیربکس جدید، رانا پلاس پانوراما حتی با وجود سقف شیشه‌ای و وزن سنگین‌تر عملکرد مناسبی دارد. در بخش شتاب‌گیری نیز به لطف عملکرد متغیر در زمان‌بندی سوپاپ‌ها، ماشین شتاب‌گیری اولیه و ثانویه بهتری دارد. از نظر تعلیق، این ماشین هیچ تفاوتی نسبت به تیپ‌های دیگر رانا ندارد و سواری نسبتا متوسطی را شاهد هستیم نه خیلی حشک است و نه خیلی نرم!

مزایا و معایب رانا پلاس پانوراما به صورت خلاصه

رانا پلاس پانوراما مزایای زیادی نسبت به رانای معمولی و رانا پلاس سقف فلزی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به گیربکس جدید شش سرعته، موتور جدید، فرمان برقی جدید، سقف شیشه‌ای جذاب و طراحی بیرون و داخلی نسبتا جدیدتر اشاره کرد. در مقابل، همچنان با کیفیت ساخت پایینی مواجه هستیم و در گذر زمان ممکن است با مشکلات عایق‌بندی و نفوذ سروصدا به داخل این خودرو مواجه شوید.

رانا پلاس یکی از جدیدترین محصولات ایران خودرو در کلاس سدان کوچک است که به لطف موتور و گیربکس جدید، عملکرد فنی خوبی از خود نشان می‌دهد. با این حال، همچنان مشکل کیفیت پایین قطعات در این ماشین دیده می‌شود. به طور کلی، اگر به دنبال ماشینی با توانایی فنی مناسب و امکان استفاده راحت برای خانواده‌های کم‌جمعیت هستید، این ماشین می‌تواند گزینه مناسبی برایتان باشد.

امنيت رانا پلاس سقف شیشه

از نظر امنیت، شاید این سوال در ذهنتان ایجاد شود که به دلیل استفاده از سقف شیشه‌ای به جای فلزی، رانا پلاس پانوراما امنیت پایین‌تری نسبت به رانا پلاس معمولی دارد. این در حالی است که به دلیل وجود این نوع سقف، استاندارد ستون‌های این ماشین تغییر کرده است و در صورت چپ کردن ماشین نیز ستون‌ها خم نخواهند شد.

تجهیزات ایمنی رانا پلاس پانوراما عبارتند از:

  • دو کیسه هوای راننده و سرنشین
  • ترمز EBD
  • ترمز ABS
  • ترمز عقب کاسه‌ای

ارزش خريد رانا پلاس سقف شیشه

به طور کلی، می‌توان گفت که خودروی رانا پلاس پانوراما دارای ارزش خرید بالاتری نسبت به رانا پلاس معمولی و رانا است. در مقایسه با 207 صندوقدار و 206 یا حتی سورن پلاس، این ماشین از موتور گیربکس جدیدتری برخوردار است و شتاب بهتری را ارائه می‌دهد هرچند که کیفیت تولیدات جدید به مراتب کاهش پیدا کرده است. به همین خاطر، می‌توان گفت که ارزش خرید این خودرو در بازه قیمتی خود متوسط است. اما اگر بودجه بیشتری دارید و به دنبال ماشینی با کیفیت بالاتر هستید، بسترن B30 کارکرده و ال نود می‌توانند گزینه مناسبی برایتان باشند.

10
0 5

رقبای رانا پلاس سقف شیشه

در بازار، گزینه‌های سدان هم‌قیمتی مختلفی در مقابل رانا پلاس پانوراما قرار دارند. از جمله این خودروها می‌توان به ال نود، پارس تندر، برلیانس h330 (کارکرده)، بسترن B30 (با قیمت بالاتر و کارکرده)، رانای معمولی، رانا پلاس، 206 صندوقدار، سورن پلاس، دنا، دنا پلاس، 207 صندوقدار و لیفان 620 کم‌کار با موتور 1800 اشاره کرد. در میان این گزینه‌ها، اگر به دنبال خودروی با توانایی فنی به‌روز و طراحی نسبتا جدید هستید، رانا پلاس پانوراما می‌تواند گزینه مناسبی برایتان باشد. اما اگر خانواده پرجمعیتی دارید، به دلیل فضای پای کوچک خصوصا در ردیف عقب توصیه می‌کنیم به سراغ سمند، سورن پلاس یا رقبای دیگر این خودرو بروید.


مشخصات فنی رانا پلاس سقف شیشه

نام لاتین خودرو Runna Plus
کلاس بدنه سدان
سگمنت جهانی C
کشور سازنده ایران
سال طراحی 1391
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده ایران خودرو
حجم موتور 1598 سی سی
نوع موتور تنفس طبیعی
محل قرارگیری موتور جلو
محور محرک دیفرانسیل جلو
گیربکس 5 سرعته دستی
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 16
قدرت 113 اسب بخار در 5800 دور بر دقيقه
گشتاور 144 نيوتن متر در 4000 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 190 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 11.2 ثانيه
نوع سوخت بنزین
سیستم سوخت رسانی انژکتوری تزریق چند نقطه ای
سیستم تعلیق جلو مک فرسون
سیستم تعلیق عقب مستقل
نوع فرمان برقی
طول 4292 میلیمتر
عرض 1684 میلیمتر
ارتفاع 1453 میلیمتر
فاصله محوری 2445 میلیمتر
حجم صندوق 400 ليتر
رینگ و لاستیک جلو 185/65R14
رینگ و لاستیک عقب 185/65R14
مصرف سوخت شهری 9 لیتر در صد کیلومتر
مصرف سوخت ترکیبی 6.9 لیتر در صد کیلومتر
مصرف سوخت جاده ای 5.5 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک 50 لیتر
استاندارد آلایندگی يورو 5
سیستم تهویه مطبوع دستی
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا رادیو CD به همراه MP3، بلوتوث
غربیلک فرمان سه شاخه، کلید های کنترل سیستم صوتی از روی فرمان
سیستم صندلی های جلو صندلی راننده با قابلیت تنظیم ارتفاع ، پشت سری جلو با قابلیت تنظیم رتفاع
سیستم صندلی های عقب صندلی های ارتقا یافته عقب
سیستم روشنایی جلو تنظیم زاویه نور ، دارای مه شکن
سیستم روشنایی عقب دارای مه شکن و چراغ سوم ترمز
سنسورهای پیش فعال اطلاع از خرابی خودرو
سیستمهای کمکی راننده کروز کنترل
سیستم آینه ها آیینه های جانبی برقی
سیستم شیشه ها شیشه بالابرهای جلو برقی
سیستهای سقف سقف شیشه ای پانوراما
کیسه های هوا 2 عدد
سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستى ضد سرقت ، قفم مرکزی با ریموت رادیویی ، سیستم قطع سوخت خودکار ، سیستم کنترل بخار بنزین ، بازکن قفل درب صندوق عقب از داخل خودرو
ترمزهای جلو: دیسکی
ترمزهای عقب دیسکی
سیستم فرمان و هدایت پذیری کمکی برقی
سیستم های ترمز و پایداری ABS دارای 4 کاناله به همراه EBD

عکس رانا پلاس سقف شیشه

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

4 دیدگاه ها برای "رانا پلاس سقف شیشه"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
علی
مهمان

خداییش ماشین نرمیه خیلی بهتر از ۲۰۶ هست

عالی
مهمان

عالی

علی
مهمان

ماشین نرم و بسیار عالی

نایس
مهمان

بسیار ماشین خوبیه