آریسان ۲

بروزرسانی در: سه شنبه 24 بهمن 02 ساعت 14:59
آریسان 2

بررسی آریسان ۲

آریسان ۲، تلاشی دوباره برای اسب بارکش ایرانخودرو. اگر پیکان وانت را بعنوان اولین خانواده ی وانت در ایرانخودرو در نظر بگیریم، آریسان را نیز باید اولین خانواده ی مدرن وانت در ایرانخودرو بدانیم. اولین عضو این خانواده که در سال ۹۴ آریسان نام گرفت در ابتدا به علت چهره ی متفاوت و زیباتر نسبت به وانت های دیگر، قیمت مناسب و حتی به علت شباهت کم ظاهری به پژو پارس و پژو ۴۰۵ مورد استقبال مردم قرار گرفت. اما پس از آشنایی بیشتر با این وانت جدید متوجه ایراداتی در آن اعم از کیفیت و کشش پایین، ایمنی نا مشخص، مصرف سوخت زیاد و هزینه ی بالای سرویس ها همچون تعویض روغن یا حتی شکستن کمر اتاق به علت حمل بار زیاد شدیم. در نهایت ایرانخودرو پس از ۵ سال تولید آریسان و طی کردن فراز و نشیب های فراوان مانند بی جان بودن خودرو، نداشتن امنیت، فراخوان دادن به مدل های قدیمی برای تقویت شاسی و پاس نکردن استاندارد آلایندگی یورو ۵ دست از تولید آن کشید. آریسان که از نظر فنی شباهت زیادی به پژو روآ دارد، طبق کاتالوگ کارخانه، دارای یک پیشرانه ی ۴ سیلندر حدودا ۱.۷ لیتری ۸ سوپاپ می باشد که قادر به تولید توانی به میزان ۸۶ اسب بخار در حالت بنزین و ۷۳ اسب بخار حالت گاز و گشتاوری به میزان ۱۴۰ نیوتن متر در حالت بنزین و ۱۲۸ نیوتن متر در حالت گاز است. این پیشرانه قدرت تولید شده ی خود را توسط یک گیربکس ۵ دنده دستی به چرخ های عقب منتقل می کند. اما ایرانخودرو ایمان خودش را از این وانت پر دردسر از دست نداده و پس از بازنگری کیفی و اعمال کردن تغییرات چشمگیر در آن، این بار آریسان را با نام آریسان ۲ با مشخصات فنی جدید روانه ی بازار می کند. در ادامه با Z4Car تا به نقد و بررسی آریسان ۲ و آنالیز مشخصات آن بپردازیم.

آریسان ۲ که عضو جدید این خانواده است، طبق کاتالوگ کارخانه، دارای یک پیشرانه ی حدودا ۱.۸ لیتری XU7+ یا XUP می باشد که ۸ سوپاپ است و قادر به تولید توانی به مقدار ۹۷ اسب بخار چه در حالت بنزین و چه در حالت گاز و گشتاوری به میزان ۱۴۶ نیوتن متر در حالت بنزین و ۱۳۷ نیوتن متر در حالت گاز است که نسبت به نسخه قبلی ۱۱ اسب بخار در حالت بنزین و ۲۴ اسب بخار در حالت گاز و ۶ نیوتن متر در حالت بنزین و ۹ نیوتن متر در حالت گاز خروجی بهتری دارد. نسخه تک سوز این موتور بر روی خودرو هایی همچون پژو پارس Xu7P  نصب شده است. یکی از معضلات این پیشرانه استفاده از روغن SL 0w20 یا SL 5w20 است که نسبت به روغن های دیگر هزینه ی بیشتری دارد جالب اینجاست که این روغن، فوقِ سیال است یعنی سیال را در هر دمایی حفظ می کند و به همین علت از این روغن اغلب در ماشین های ژاپنی، اروپایی، آمریکایی و اسپرت استفاده می شود؛ این روغن برای خودرو های مورد استفاده قرار می گیرد که دارای گشتاور بالایی هستند و سریعا شتاب می گیرند و به همین علت تجویز این روغن برای این موتور کمی عجیب است.

تفاوت هایی که آریسان ۲ نسبت به آریسان ۱ دارد به شرح ذیل است. آلایندگی پیشرانه از یورو ۴ به یورو ۵ ارتقاء پیدا کرده است. این خودرو به صورت ترکیبی در هر صد کیلومتر ۸.۸ لیتر بنزین مصرف می کند که نسبت به نسخه قبل فقط ۰.۴۵ لیتر بهبود پیدا کرده است و به صورت ترکیبی در هر صد کیلومتر ۹.۳ لیتر گاز مصرف می کند که نسبت به نسخه قبل فقط ۰.۶۲ لیتر بهبود پیدا کرده است. مخزن سوخت در آریسان ۲ به دو قسمت تقسیم می شود؛ مخزن CNG از ۷۰ لیتر به ۷۵ افزایش پیدا کرده است و مخزن بنزین از ۵۲ لیتر به ۴۰ لیتر کاهش پیدا کرده است تا آریسان ۲ طبق خواسته رانندگان به سمت گاز سوز شدن پیشروی کند. در آریسان ۲ میل گاردان حذف شده و به علت انتقال دیفرانسیل از عقب به جلو لرزش و سر و صدای محفظه بار بهبود پیدا کرده است و در نهایت اینکه ظرفیت بار آریسان ۲ حداکثر ۷۵۰ کیلوگرم اعلام شده است. یکی از مشکلات آریسان ۱ کوچک بودن اتاق به علت وجود چرخ زاپاس در پشت صندلی سرنشین جلو بود که در آریسان ۲ این معضل با انتقال دادن چرخ زاپاس به زیر محفظه بار حل شده است؛ این اقدام باعث شد تا فضا برای راننده و سرنشین جلو کمی افزایش پیدا کند. یکی از بزرگترین نقطه ضعف های آریسان ۱ دو تکه بودن شاسی بود که در آریسان ۲ این مشکل حل شده و شاهد یک شاسی یکپارچه هستیم.

از دیگر امکانات آریسان ۲ می توان به ترمز ABS، دو ایربگ، فرمان هیدرولیک، سیستم تهویه مطبوع و کولر، پنجره های برقی، ستون فرمان تلسکوپی، سنسور دنده عقب و چراغ های روشن در روز اشاره کرد. از تفاوت های تجهیزات آریسان ۲ با آریسان ۱ می توان به چراغ های روشن در روز، موجود نبودن مه شکن جلو، تریم خاکستری بجای مشکی و سنسور دنده عقب اشاره کرد.

از قدیم این اصطلاح در بین رانندگان و ماشین بازان مطرح بوده که دیفرانسیل عقب یعنی قدرت و دیفرانسیل جلو به معنای سرعت است و خیلی مرسوم و کاربردی نیست که یک خودروی باری بخواهد دیفرانسیل جلو یا به عبارتی تمرکز بر روی سرعت داشته باشد؛ خصوصا آریسان که معضل کشش دارد! درست است که پیشرانه ی XUP از نظر قدرت و گشتاور دارای بهبود هایی نسبت به پیشرانه پیکان وانت است ولی این موضوع باعث نمی شود که از دیفرانسیل جلو بودن این خودروی باری چشم پوشی کرد. نکته ی بعدی کیفیت ساخت پایین این خودرو است که متاسفانه همچون آریسان ۱ از نظر بدنه، کابین، داخل اتاق و امنیت دچار ضعف است.

ارزش خريد آریسان ۲

قیمت پایین آریسان 2 نسبت به هم رده های خود تنها مزیت این خودرو است اما این قیمت کم تاوانی همچون ضعیف بودن بدنه و موتور، استهلاک بالا و هزینه ی نگهداری زیاد دارد. شخصا برای فرار از مشکلات آریسان 2 راه خرید وانت های کارکرده قوی تر یا پس انداز کردن پول و خرید وانتی کم هزینه و با استهلاک پایین همچون پراید وانت 151 پیشنهاد می کنیم که اگر چه قابلیتهای آریسان 2 را ندارد اما دردسر کمتری دارد و حدود 100 میلیون تومان نیز ارزان تر است!

10
0 4.5

رقبای آریسان ۲

قیمت آریسان 2 در مرداد 1402 در بازار چیزی در حدود 380 میلیون تومان است و با کمال تاسف باید گفت که به علت محدود بودن بازار خودروی ایران و قیمت بالای محصولات دیگر، در این رنج قیمت هیچ رقیب صفر کیلومتر دیگری برای این خودرو وجود ندارد و رانندگان باید نقاط ضعف این خودرو را همچون آریسان 1 تحمل کنند.


مشخصات فنی آریسان ۲

نام لاتین خودرو Arisun
کلاس بدنه وانت/پیکاپ
کشور سازنده ایران
سال طراحی 1393
تعداد سرنشین 2
شرکت عرضه کننده ایران خودرو
حجم موتور 1761 سی سی
نوع موتور تنفس طبیعی
محل قرارگیری موتور جلو
محور محرک دیفرانسیل جلو
گیربکس 5 سرعته دستی
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 8
قدرت 96.5 اسب بخار در 5500 دور بر دقيقه
گشتاور 146 نيوتن متر در 4500 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 170 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 13.8 ثانيه
ضريب تراکم 9.3
نوع سوخت دوگانه سوز
سیستم سوخت رسانی پاشش چند نقطه اي
نوع فرمان هیدرولیکی
طول 4680 میلیمتر
عرض 1720 میلیمتر
ارتفاع 1465 میلیمتر
فاصله محوری 2660 میلیمتر
وزن 1290 کیلوگرم
حجم صندوق 750 کیلوگرم ليتر
مصرف سوخت ترکیبی 8.2 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک 40 لیتر
سیستم تهویه مطبوع دستی
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا رادیوپخش
سیستم صندلی های جلو تنظیم دستی-روکش پارچه ای
سیستم روشنایی جلو مه شکن
سیستم روشنایی عقب مه شکن
سیستمهای کمکی راننده سنسور دنده عقب
سیستم آینه ها دستی
سیستم شیشه ها بالابر برقی شیشه
کیسه های هوا 2 عدد
سیستم های امنیتی و حفاظتی سیستم ضدسرقت-قفل مرکزی
ترمزهای جلو: دیسکی خنک شونده
ترمزهای عقب کاسه ای
سیستم فرمان و هدایت پذیری فرمان تلسکوپی
سیستم های ترمز و پایداری ABS و EBD

عکس آریسان ۲

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

4 دیدگاه ها برای "آریسان ۲"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
رئوف
مهمان

درست است که اریسان ۲ معایبی هم دارد ولی دقت کنید که در هیچ جای دنیا با ۳۸۰ میلیون تومان معادل ۷۵۰۰ دلار نمیتوانید وانت با این سطح کیفی بخرید بلکه حداقل ۲۰ هزار دلار باید هزینه کنید.پس لطفا الکی نق نزنید و ایراد نگیرید.

سهراب
مهمان

در هیچ کجای دنیا هم در آمد مردمش مثل ما پایین نیست،و همچنین پول هیچ کشوری مثل ما بی ارزش نیست…

ali
مهمان

سگ پراید وانت شرف داره به این ، نهایتا قیمتش باید ۲۰ میلیون گران تر از پراید ۱۵۱ باشه نه ۱۰۰ میلیون گرون تر !

کاف
مهمان

آریان ۲دیفرانسیل جلو است مهندس اطلاعات را اصلاح نمایید لطفاً