رانا پلاس

بروزرسانی در: سه شنبه 24 بهمن 02 ساعت 15:15
رانا پلاس

بررسی رانا پلاس

رانا نام یکی از سدان‌های شرکت ایران خودرو به شمار می‌رود که در ساخت آن از پلتفرم پژو ۲۰۶ صندوقدار استفاده شده است. این خودرو برای اولین بار در سال ۱۳۸۸ معرفی شد و در سال ۱۳۹۱ فروش آن در دو تیپ LX و EL آغاز گردید. اکنون ایران خودرو قصد دارد نسخه فیس لیفت شده رانا را با نام «رانا پلاس» روانه بازار کند تا شاید بتواند مرهمی بر چهره نه چندان دلچسب این خودرو به اصطلاح ملی باشد. براساس اطلاعات مندرج شده، از لحاظ مشخصات فنی تفاوتی میان رانا و مدل پلاس آن وجود ندارد و تغییرات تنها در نمای ظاهری خودرو و کابین آن اعمال شده است.

به دلیل استفاده از پلتفرم مشترک، شباهت‌های فراوانی میان رانا پلاس با پژو ۲۰۶ صندوقدار وجود دارد و این شباهت‌ها در نمای کناری به اوج خود می‌رسد. در نمای جلویی تنها تفاوتی که میان رانا و رانا پلاس به چشم می‌خورد، افزودن دی لایت و یک تریم مشکی رنگ به چراغ‌های جلو است که نمای نسبتا خوبی را برای این خودرو خلق کرده است. نماهای کناری و پشتی رانا پلاس نیز چندان دستخوش تغییرات نشده‌اند و افزودن دستگیره‌ها و زه‌های جانبی همرنگ بدنه، آینه‌های بغل جدید و تغییر تریم چراغ‌های عقب تنها تفاوت‌های قابل ذکر در مقایسه با رانا معمولی هستند. تصاویر منتشر شده از داخل رانا پلاس نیز نشان می‌دهد که کابین این خودرو تغییرات اندکی را تجربه کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به طرح جدید فرمان (مشابه پژو ۲۰۷) اشاره کرد، البته همچنان متریال استفاده شده در کابین رانا پلاس از جنس پلاستیک بی‌کیفیت است.
از لحاظ فنی هیچ‌گونه تفاوتی میان رانا پلاس و نمونه معمولی وجود ندارد و هر دو این محصولات از یک پیشرانه ۱.۶ لیتری موسوم به TU5 استفاده می‌کنند. این پیشرانه ۴ سیلندر می‌تواند ۱۰۵ اسب بخار قدرت در ۵۸۰۰ دور بر دقیقه را تولید کند و مقدار گشتاور تولیدی آن نیز ۱۴۲ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور بر دقیقه است. نیروی این پیشرانه از طریق یک گیربکس ۵ سرعته دستی به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود تا این سدان جمع و جور شهری بتواند طی زمانی در حدود ۱۲ ثانیه سرعت خود را از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر برساند؛ همچنین مصرف سوخت ترکیبی این خودروها ۶.۶ لیتر در هر صد کیلومتر اعلام شده است که مصرف سوخت مناسبی برای سدانی در این رنج قیمتی محسوب می‌شود.
براساس خبرها ایران خودرو آپشن‌های جدیدی را برای رانا پلاس در نظر گرفته است که از جمله آن‌ها می‌توان به مواردی مانند کروز کنترل، بلوتوث برای سیستم پخش و دکمه‌های کنترل سیستم صوتی روی فرمان اشاره کرد. برخی آپشن‌های دیگر مانند نمایشگر دمای محیط، سیستم روشنایی موقت در محیط‌های تاریک، سیستم کنترل بخار بنزین و تنظیم زاویه نور چراغ های جلو از داخل نیز روی رانا پلاس وجود خواهند داشت.
در یک نگاه کلی باید گفت که رانا پلاس خودرو جدیدی محسوب نمی‌شود و شاید حتی نتوانیم نام فیس لیفت را روی آن بگذاریم، اما ظاهرا در ادبیات ایران خودرو، فیس لیفت به معنای افزودن یک تریم مشکی رنگ به چراغ‌ها یا تعویض فرمان است! اگر بخواهیم از مزایا و معایب رانا پلاس حرف بزنیم، باید گفت که تنها مزیت رانا پلاس، آپشن‌های بیشتر آن نسبت به رانا است. البته آپشن‌هایی که ایران خودرو به این خودرو اضافه کرده است را به راحتی می‌توان با مراجعه به مغازه‌های فروش لوازم اسپرت خودرو به رانا معمولی اضافه کرد. به معایب رانا پلاس که برسیم حرف‌های زیادی برای گفتن وجود دارد؛ سیستم تعلیق و فنربندی خشک، قیمت بالا، کیفیت پایین ساخت و متریال کابین، شتاب ضعیف و فضای کم برای سرنشینان عقب تنها بخشی از معایبی هستند که پس از خرید رانا پلاس با آن مواجه خواهید شد.

امنيت رانا پلاس

ایمنی خودروهایی همچون دنا و رانا که به نوعی ساخت داخل محسوب ‌شوند، توسط هیچ مرکز تستی مورد بررسی قرار نمی‌گیرد و آمار بالای مرگ و میر تصادفات رانندگی در کشور نیز اثبات می‌کند که نباید به ایمنی محصولات وطنی دلخوش بود. رانا پلاس به حداقل تجهیزات ایمنی مانند دو کیسه هوا، ترمز ABS، ايموبيلايزر و قفل مرکزی مجهز است!

ارزش خريد رانا پلاس

رانا پلاس با توجه به آپشن‌های بیشتر، قطعا قیمت بالاتری نسبت به رانا خواهد داشت و احتمالا در محدود 100 میلیون تومان قیمت گذاری شود. با توجه به معایب فراوان این خودرو که پیش‌تر به آن اشاره شد و تفاوت‌های نه چندان چشمگیر این خودرو با رانا معمولی، نمی‌توانیم ارزش خرید بالایی را برای این خودرو در نظر بگیریم. پیشنهاد ما این است که در این رده قیمتی به خرید سایر محصولات موجود در بازار ایران فکر کنید که طراحی زیباتری دارند و آپشن‌های مناسبی نیز روی آن‌ها نصب شده است.

10
0 3.5

رقبای رانا پلاس

رانا پلاس در رنج قیمتی خود باید با محصولاتی همچون پژو پارس، پژو 206 صندوقدار، سمند سورن، دنا، تندر 90 و آریو دست و پنجه نرم خواهد کرد. تمام رقبای رانا پلاس محصولاتی جا افتاده در بازار خودرو کشورمان هستند که فروش بالایی را نیز تجربه کرده‌اند. بنابراین رانا پلاس برای متقاعد کردن خریداران در این رنج قیمت کار سختی را پیش رو خواهد داشت. اگر بخواهیم در این رده قیمتی انتخاب به صرفه و مطمئنی داشته باشید، تندر 90 با توجه به مزایایی همچون کیفیت بالا، استهلاک کم و مصرف سوخت بهینه، یکی از بهترین گزینه‌ها برای شما خواهد بود، اما اگر می‌خواهید یک سدان خانوادگی جادار و مجهز به امکانات متنوع خریداری نمایید، می‌توانید به خرید دنا یا شاید آریو فکر کنید.


مشخصات فنی رانا پلاس

نام لاتین خودرو RUNNA plus
کلاس بدنه سدان
سگمنت جهانی B- سدان شهری جمع و جور
کشور سازنده ایران
سال طراحی 1389
تعداد سرنشین 5
شرکت عرضه کننده ایران خودرو
حجم موتور 1587 سی سی
نوع موتور TU5
محور محرک دیفرانسیل جلو
گیربکس دستي پنج سرعته
تعداد سیلندر 4
نوع سیلندر خطی
تعداد سوپاپ 16
قدرت 105 اسب بخار در 5800 دور بر دقيقه
گشتاور 142 نيوتن متر در 4000 دور بر دقيقه
حداکثر سرعت 190 کيلومتر بر ساعت
شتاب 0-100 12 ثانيه
نوع سوخت بنزین
سیستم سوخت رسانی انژکتور (پاشش چند نقطه اي)
سیستم تعلیق جلو مک فرسون با میله پیچشی
سیستم تعلیق عقب بازويي با ميله پيچشي و ميله تقويتي
نوع فرمان هیدرولیکی
طول 4292 میلیمتر
عرض 1684 میلیمتر
ارتفاع 1453 میلیمتر
فاصله محوری 2445 میلیمتر
وزن 1164 کیلوگرم
حجم صندوق 400 ليتر
رینگ و لاستیک جلو 185/65R 14
رینگ و لاستیک عقب 185/65R 14
مصرف سوخت ترکیبی 6.9 لیتر در صد کیلومتر
مصرف سوخت جاده ای 5.5 لیتر در صد کیلومتر
حجم باک 50 لیتر
پیمایش 758 کيلومتر
استاندارد آلایندگی يورو 4
ستاره ایمنی بررسي نشده
سیستم تهویه مطبوع تنظيم دستي
سیستم صوتی ، تصویری و مالتی مدیا پخش MP3 - بلندگوهاي جلو و عقب
غربیلک فرمان فرمان تلسكوپي
سیستم صندلی های جلو قابلیت تنظیم دستی، صندلي راننده با قابليت تنظيم ارتفاع
سیستم صندلی های عقب مجهز به ايزوفيكس
سیستم روشنایی جلو دی لایت، مه‌شکن جلو، تنظيم زاويه نور چراغ هاي جلو از داخل
سیستم روشنایی عقب چراغ مه‌شکن عقب
سنسورهای پیش فعال سنسور دنده عقب
سیستمهای کمکی راننده كروز كنترل
سیستم آینه ها تنظيم برقی آينه هاي جانبي، آینه‌های جانبی راهنمادار
سیستم شیشه ها شيشه بالابر درهاي جلو و عقب برقي
سایر موارد زه جانبی و دستگیره‌ها همرنگ بدنه، بازکن قفل در صندوق عقب از داخل - صفحه نمايشگر روي داشبورد - نمايشگر دماي محيط - سيستم روشنايي موقت در محيط‌هاي تاريك - سيستم كنترل بخار بنزين
کیسه های هوا 2عدد( راننده و سرنشين جلو)
سیستم های امنیتی و حفاظتی سيستم ضد سرقت (ايموبيلايزر)، قفل مركزي با ريموت كنترل
ترمزهای جلو: ديسكي خنك شونده
ترمزهای عقب ديسكي
سیستم های ترمز و پایداری ABS و EBD
سایر موارد ستون فرمان جمع شونده(تلسكوپي) - سيستم هشدار دهنده مركزي ورود غير مجاز - سيستم عيب يابي هوشمند ( مالتي پلكس ) - كمربندهاي ايمني جلو با قابليت تنظيم ارتفاع

عکس رانا پلاس

چراغهای جدید رانا پلاس

چراغهای جدید رانا پلاس

قالپاق رانا پلاس

قالپاق رانا پلاس

عکس رانا پلاس

عکس رانا پلاس

عکس رانا پلاس

عکس رانا پلاس

عکس رانا پلاس

عکس رانا پلاس

تازه ترين اخبار

دیدگاه بگذارید

54 دیدگاه ها برای "رانا پلاس"

avatar
جدیدترین قدیمی ترین بیشترین رای
Ali
مهمان

حاضرم قسم بخورم کسی که این مقاله رو نوشته حتی یک بار هم پشت فرمون رانا ننشسته وگرنه نمیگفت شتاب این ماشین پایینه

سروش
مهمان

طراحیش قشنگ شده انصافا

ماشین باز
مهمان

خوبه ولی اگه عیب های بیشتری ازش رفع میکردنو تفاوتشو با رانا معمولی و ۲۰۶SD رو بیشتر میکردن با یه قیمت مناسب میتونست تو بازار داخلی سهم خوبی داشته باشه

چو ایران نباشد تن من مبااد
مهمان

اای خدااا ملت ایران از اینااا به کی پناه بیاره… اخه خاک تو سرتون این چیه؟؟ ابن که همون اشغال قدیمیه فقط یک جاا لیوانی براش گذاشتین… ننگ بر شمااااا

حسین
مهمان

***ننه بابات بهت یاد ندادن به کسی بی احترامی نکنی
ملت ایران شعورشون از کله دنبا بالاتره ولی مجبورن ماشینای ایران خودرو سایما رو بخرن
تو اگه خبلی ادعات میشه با خوده بیشعورت یا بچه ی*** از خودتو بفرس برن ماشین طراحی کنن
اگه هم نمیتونی *** نکن بتمرگ سرجات

یاسر
مهمان

حسین آقا، فکر کنم ایشون منظورش ملت ایران نبود برادر، ایشون به کسانی که انحصار خودرو در اختیارشون هست، اعتراض می‌کنه، به نظر هم درست داره اعتراض می‌کنه، چون صنعت خودرو رو مافیایی و انحصاری کردن، اجازه رقابت نمیدن و با کیفیت پایین محصولات و عدم رعایت استانداردهای جهانی، جان مردم رو به خطر می اندازن. واقعا وقتی انسان قیمت خودروهای روز دنیا رو در ایران و خارج از ایران مقایسه می‌کنه، پی میبره این این آقایون انحصار طلب چه چپاولی دارن می‌کنند و چه خیانتی به جان مردم و اقتصاد ایران.

علی
مهمان

والا بخدا من که بیسوادم شعورادم میگه اینا جز کلاه عوض کردن چیزی نمیتونن تولید کنن درضمن بنده بخاطر محافظ سرسوزن تندر نود که یه اهن پاره ساده هس یه هفته گشتم نیست دست دومش را خریدم ۲۵۰ حالا موندم من کدوم دنیا هستم این چرت و پرتا چیه اینا چی تولید میکنن

عباس
مهمان

همینه دیگه..با این تولیدات ***ایران خودرو..بی دلیل نیست بنز و کارخانه معتبر دنیا به اون سطح بالا رسیدن..اینم از شعبده بازی جدید ایرانخودرو..رانا پلاس

پژی
مهمان

واقعا” فقط میتوان گفت زرشک….

محسن
مهمان

ملتو چی فرض کردن بی پدر و مادرا.اینجا پول هم بدی بازم باید خر سوارشی.صبرکنید خیلی دیر نیست روزی که خودروهای چینی جای همه ی خودروهای داخلی و خارجی رو پر کنن و باز هم ما نتونیم بخریم.

بابک
مهمان

موندم چرا یکی از معایب بزرگ رانا فضای کوچیک اتاقشه ولی وقتی حرف از ۲۰۶هاچ بک و اس دی میشه اصلا فضای کم کابین برای اونها عیب نیست درصورتی که کاملا داخل این۳ماشین مشابه هم است.از ماشینی که از ۲۰۶ارزونتره توقع امکانات درحد تویوتا یا هیوندای دارین؟؟؟؟!!!!!!!!

سعید 0011
مهمان

دوستان خر همون خره اگه دقت کنین به آرمش فقط تفاوت کلیش اینه که پالانش عوض شده. گول این مسخره بازی ها رو نخورید